top of page
Facebook-post 940x788 px (66)_edited.jpg

Gespecialiseerd centrum voor de behandeling van maag - darmklachten

Diarree

Diarree komt ook veel voor bij een prikkelbare of spastische darm. (PDS) Dit betekent dat de dikke darm extra gevoelig reageert en/of onregelmatig samentrekt. Dit kan je leven enorm beheersen, je durft de deur niet meer uit, angst dat het fout gaat... Een gespecialiseerde vorm van hypnotherapie helpt je deze cirkel doorbreken!

"Mijn klachten begonnen 7 jaar geleden. Ik was met mijn collega's uit eten en het was heel gezellig. Plotseling moest ik een scheetje laten, en ik voelde al meteen dat is foute boel. Toen ik op de WC aankwam zat mijn hele broek vol diarree. Zo goed en kwaad heb ik het schoon gemaakt en ben ik zo snel mogelijk naar huis gegaan. Maar je begrijpt, ik voelde me zó vies en schaamde me enorm voor wat er gebeurd was. Sindsdien durf ik bijna nergens meer naar toe. Ik ben altijd bang dat het weer mis gaat, en als ik de deur uit moet heb ik al buikpijn". 

"Ik heb al een paar keer de winkelwagen laten staan in de supermarkt, dan komt die enorme drang op en dan moet ik zorgen dat ik zo snel mogelijk thuis kom. Of dat ik de WC in de supermarkt haal".

 

"Zolang ik rustig thuis ben is er niet zoveel aan de hand. Maar zodra ik weg moet begint mijn buik te rommelen en moet ik eerst een paar keer naar de WC. Dan kan het zijn dat ik zo 5x diarree heb. Het duurt zo steeds langer voor dat ik de deur uit kan". 

 

Diarree en de vicieuze cirkel

 

Diarree is een brijige tot waterdunne ontlasting en kan door verschillende dingen veroorzaakt worden.

Diarree kan plotseling (acuut) ontstaan bij bijvoorbeeld een maag-darminfectie, maar het kan ook chronisch (langdurig) van aard zijn.

 

Diarree komt ook veel voor bij een prikkelbare of spastische darm. (PDS) Dit betekent dat de dikke darm extra gevoelig reageert en/of onregelmatig samentrekt. Bij een gedeelte van de mensen gaat dit gepaard met diarree, of een afwisseling van diarree met obstipatie.

Door de soms onvoorspelbare klachten kun je angstig worden om de deur uit te gaan. En die angst op zijn beurt kan weer meer onrust in je darmen geven. En dat beperkt en beïnvloedt je leven behoorlijk.; je durft niet meer lang in de auto te zitten, je bent bang dat het mis gaat in de supermarkt of in de wachtkamer bij de tandarts. Voor je het huis uit gaat moet je vaak meerdere keren naar de WC. 

Ook houdt je rekening met wat je eet; want je darmen kunnen erop reageren of als je weinig eet heb je weinig last.

Wanneer je langdurig diarree hebt zonder dat er een medische oorzaak voor is, kan ons programma Je buik de baas je goed helpen.

Driekwart van de mensen in ons programma heeft deze klachten dus we weten hoe het werkt. 

 • we helpen je lichaam diep ontspannen, zodat ook je darmen ontspannen en er minder krampen zijn

 • geven je darmen instructies hoe te herstellen

 • we doorbreken de vicieuze cirkel van angst, stress en darmklachten

 • zodat je weer vrij het huis uit kunt gaan

 • want wanneer je weet hoe je kunt ontspannen, en hoe je je lichaam aan kunt sturen, worden je darmen rustiger en krijg je minder diarree en angst

 • daardoor krijg je weer meer vertrouwen en worden je darmen nog rustiger.

Hypnotherapie bij diarree en PDS is wetenschappelijk bewezen. Ons programma kun je comfortabel volgen vanuit je eigen huis. 

Winkelen
poppetjes 9 op de 10

Programma Je buik de baas 

 Leert jou in 12 weken weer grip te krijgen op je buik en je leven,

comfortabel vanuit je eigen huis. 

phoenix tekening oog hypnose

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen darmgerichte sessie voor jou klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om buikklachten angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je maag-darm stelsel, we leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening darmen

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je maag-darmgezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress, etc.

Kies welke behandeling bij jou past en meld je aan

Darmgerichte hypnotherapie kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. Dit is net zo effectief als therapie volgen bij mij in de praktijk. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

 • Na invullen van je gegevens en eerste termijnbetaling ontvang je direct toegang tot het programma.

 • We laten je dan een intake formulier invullen, een scorelijst, en plannen een videoconsult of belafspraak in. 

 • Meer informatie over de opbouw van het programma vind je hier.

Wat zeggen de artsen over hypnotherapie 

Dr M Otten

Dr. Marten Otten gastro-enteroloog

Medisch Centrum Veluwe

"Het prikkelbare darmsyndroom is een veel voorkomende aandoening. Hypnotherapie is één van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is dat het effect heel lang kan aanhouden".

Melanie Meijer

Dr. Melanie Meijer, huisarts

Dokter Bloem Leefstijl kliniek Zutphen

"Buikpijn of een prikkelbare darm?

Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen.

Met hypnotherapie word je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan. Word je buikpijn de baas". 

Sjoukje Nauta

Dr. Sjoukje Nauta, MDL arts

Slingeland ziekenhuis Doetinchem

"Elja is een nuchtere Achterhoekse die mensen, die kampen met het prikkelbare darmsyndroom, buikpijn of maagklachten een effectieve behandeling biedt met darmgerichte hypnotherapie. 

 

Ik beveel haar centrum graag aan bij mijn patiënten". 

Dr Whorwell

Prof dr P. Whorwell

MDL arts Manchester (UK)

"Hypnotherapie biedt een unieke oplossing voor het probleem PDS omdat het een breed scala aan pathofysiologische processen kan wijzigen om zo tot symptoombestrijding te komen".

Mevr. B. - PDS diarree

 

"Al 10 tallen jaren lang heb ik buikpijn, een opgeblazen gevoel en diarree aanvallen en nu is het weg!  Als ik jou en het programma een cijfer moet geven geef ik je een 9"!

Vrouw middelbare leeftijd
medical-appointment-doctor-healthcare

Het is belangrijk om met diarree naar de huisarts te gaan als:

 • je naast diarree hoge koorts hebt

 • er bloed bij de ontlasting zit of je geeft bloed over

 • je nieuwe of hevige buikpijn of buikkrampen hebt

 • je erg suf bent

 • je heel weinig plast

 • als je in korte tijd veel afgevallen bent

 • als de diarree niet over gaat

 • met baby of jong kind

bottom of page