top of page

Verban jouw onderbewuste drang naar een sigaret / nicotine.

Hypnotherapie helpt jou comfortabel stoppen, vaak al na één sessie!

Stoppen met roken

Iedere roker weet dat roken ongezond is, dat het stinkt en heel veel geld kost. Er zijn maar weinig rokers die daar niet mee zouden willen stoppen. Toch doen ze het niet omdat ze bang zijn dat het niet lukt. Of ze zijn bang voor ontwenningsverschijnselen.Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt waarom of voor wie je stopt met roken. Je eigen motivatie om te willen stoppen is belangrijk. Je stopt niet voor je partner of de dokter, maar voor jezelf.

Waarom wil jij stoppen?

Wat zijn jouw redenen om een niet-roker te willen zijn:

  • wil je werken aan je gezondheid: schonere longen, meer lucht, verbeteren van je conditie, hart- en vaatziekten of longproblemen voorkomen?

  • wil je af van de verslaving en controle die de sigaret op je heeft

  • wil je weer wakker worden zonder hoestbuien 

  • wil je veel geld besparen 

  • wil je een mooie huid

  • moet je een ingreep ondergaan aan je gebit of een grote (buik)operatie

  • wil je het goede voorbeeld aan je (klein)kinderen geven

  • wil je langer leven

Ben jij er klaar voor?

Hypnose is heel geschikt om een einde te maken aan de verslaving aan sigaretten. In hypnose kunnen we in je onderbewustzijn de gedragspatronen die je naar een sigaret doen grijpen aanpakken. 
De kracht van hypnose is enorm en helpt je definitief af te rekenen met je nicotineverslaving.

 

Hoe dat werkt? Het is aangetoond dat de lichamelijke ontwenning van nicotine eigenlijk heel licht is. Anders zou je ’s nachts wel wakker worden omdat je enorme behoefte hebt aan een sigaret. Er is ook nog niemand verslaafd geweest aan nicotinepleisters. De verslaving zit dus met name in je hoofd. Om specifieker te zijn: in je onderbewustzijn, het stemmetje dat steeds roept om een sigaret.

Roken is voor 90% aangeleerd gedrag, en slechts 10% lichamelijke verslaving.

Hypnose richt zich op het onderbewustzijn, dáár waar het aangeleerde gedrag omgezet wordt in gewenst gedrag: een niet-roker zijn.

Stoppen was nog nooit zo makkelijk

Het enige wat je hoeft te doen is lekker gaan liggen en luisteren. Door het volgen van mijn stem kun je heerlijk diep ontspannen en de dingen die ik vertel kun je je makkelijk voorstellen. Je bent een beetje tussen slapen/waken in, vergelijkbaar met dagdromen of meditatie. In deze diep ontspannen staat kun je makkelijk dingen leren en de veranderingen maken die jij graag wilt maken: een niet roker zijn. 

Ook wiet - verslaving is te behandelen binnen de praktijk.

Wanneer ga jij stoppen?

ByMich (53 van 73).jpg

Wanneer je een afspraak inplant, ontvang je vooraf een intake formulier. Deze bespreken we de dag van afspraak. We bespreken je doelen, ik leg uit wat we gaan doen en aansluitend doen we de sessie. De dag van afspraak is dus ook de dag dat je stopt met roken. Voor thuis krijg je tips en een ondersteunende luistersessie mee. 

Ervaringen

Bernard - met roken gestopt na 30 jaar

"Sinds januari 2018 ben ik een niet-roker. Zeer professioneel en toch ook gemoedelijk. Na 2 sessies een niet roker en dat na 30 jaar te hebben gerookt had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik heb velen de weg naar Elja weten te wijzen met voornamelijk succes!"

Oudere man met bril

Henk - met roken gestopt na 45 jaar

Geen gezweef, geen hemelsblauwe jurken, geen ‘vage’ prietpraat, maar wel een verrassende aanpak. De setting is top en geeft een invulling op een wijze die realistisch betoverend is. (Sorry voor de cryptische omschrijving) Bedankt omdat het bij mij werkt. Gestopt met roken na 45 jaar.

Actieve oudere man

Anita - stoppen met roken 

Ik heb nog niet weer gerookt!! Vrijdagavond op een feestje extra even bij de rokers gaan staan om te kijken wat er zou gebeuren; niets dus... Maar ook niet dat ik het vies vond, waarop ik eigenlijk wel een beetje had gehoopt....
Ik snap er eigenlijk niks van. Ik had vrijdag een gevoel van; “het heeft niks gedaan, het lukt bij mij niet”. Ik had niet het gevoel dat ik mij helemaal ontspande en volledig kon ingaan op jouw “gepraat”... Ik was met mijn gedachten ergens anders, er niet volledig bij. En toch heb ik nog niet weer gerookt...

vrouw 4

Hendrik - wiet

Ik heb geen wiet meer aangeraakt en het ook niet gemist. De eerste 2 weken heb ik dagelijks de hypnose gedaan. De eerste dagen wat rusteloos en vermoeid, maar nu is het goed. 

Man met Purple Shirt

Ellen - roken en wietverslaving

Het gaat heel goed, geen sigaret of wiet aangeraakt en zoals gehoopt geen centje pijn. Het gaat me heel makkelijk af, zelfs als ik een wijntje drink weet ik de impuls om weer te roken met gemak te onderdrukken. Ik slaap weer gewoon, zonder wiet blijkbaar wel heel licht dus ik word vaak wakker maar dat weegt niet op tegen het gevoel gezond te zijn! Zelfs begonnen met hardlopen dus dikke dankjewel, je hebt me enorm geholpen!

vrouw 5

Annet - roken

Het gaat goed met mij. Nog niet echt zin aan roken gehad. Het is nu wel heel anders dan met de Champix. Veel fijner. Ik had dit niet verwacht. Het is net of ik nooit gerookt heb. Ik ben super blij

Vrouw die werkt in moderne kantoor
bottom of page