top of page
beklemtoonde Vrouw

Stress en burn-out

 • ben je het plezier en interesse in alledaagse dingen kwijt?

 • heb je angstige of negatieve gedachten die je 's nachts wakker houden?

 • hangt er een donkere deken over jezelf en de dag?

Wat is stress

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Maar liefst 12 op 100 bezoeken aan de huisarts hebben te maken met stressklachten.
Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Je polsslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling wordt sneller en dieper. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is normaal.

 

Ongezonde stress

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, problemen op je werk, of spanningen in je gezin.

Het is ook belangrijk hoe je met de spanning omgaat. Van te lang te veel stress krijg je klachten. Als je stress hebt en daar verkeerd mee omgaat zorgt dat voor overbelasting en uitputting. In het uiterste geval kun je overspannen of burn-out raken. Bij stress treden eerst vaak ‘gewone’ klachten op. Deze klachten kunnen voor iedereen verschillend zijn. De een krijgt bijvoorbeeld buikpijn, een ander eczeem en een derde slaapt slecht. Duurt de stress lang of heb je geen tijd om te herstellen, dan worden de gevolgen op steeds meer gebieden merkbaar.

 

Verschijnselen van stress

Stress en uiteindelijk een burn-out kan zich op verschillende manieren uiten. 

 • Lichamelijk; slecht slapen, klachten als spierpijn, hoofdpijn of rugpijn, verminderde weerstand en daardoor meer kans op verkoudheid en griep, hartkloppingen, hogere bloeddruk, zweten, trillen.

 • Psychisch; opgejaagd gevoel, angstig, prikkelbaar, sombere buien, huilbuien, piekeren, slecht beslissingen kunnen nemen, lusteloos, veel vergeten of slecht kunnen concentreren.

 • Gedrag; teveel of juist te weinig eten, roken/alcohol/drugs gebruik,  slaap- of kalmeringsmiddelen gebruiken, geen zin in seks, sociale contacten uit de weg gaan, meer fouten maken.

 • Gedachten; piekeren, angstgedachten "het komt nooit meer goed" of  "ik ben niets waard" 

 

Als veel van dit soort klachten gedurende langere tijd aanhouden, dan kan dat wijzen op een depressie. Het is verstandig dit eerst met de huisarts te bespreken. Een depressie kan veel invloed hebben op je dagelijks leven: bezigheden thuis, je vrije tijd of je werk kunnen door de depressie verstoord worden.

 

Hypnotherapie bij stress en burn-out

 Met hypnose kun je de stress bij de bron aanpakken. Allereerst door het verlagen van de stress-hormonen en de diepe ontspanning die je kunt bereiken. Daarnaast kun je "goede gevoelens" oproepen en versterken, en saboterende gedachten vervangen door behulpzame gedachten. Wat is de bron van je stress? En hoe is deze om te buigen? Welke aanpassingen of veranderingen zijn er nodig om herstel in te zetten?

 

Hypnose is het ideale middel om op moeilijke momenten, zelfcontrole op te bouwen. In het geval van stress, kun je spanning en stress leren verminderen door een korte zelfhypnose oefening toe te passen die maximaal enkele minuten duurt. Voor het gebrek aan energie of zelfvertrouwen in het geval van burn-out, kun je tijdens de zelfhypnose energie-versterkende suggesties leren toepassen. Natuurlijk moet je zelf oefenen om dit onder de knie te krijgen. Als je oefent, zal het steeds gemakkelijker worden je stress te leren hanteren in moeilijke situaties.

Daarnaast helpen oefeningen vanuit Mindfulness, ACT en Hartcoherentie (ademhaling) het proces ondersteunen.

Vind je kracht en plezier weer terug 

Elke dag staat een sessie voor je klaar, het enige wat je hoeft te doen is lekker gaan liggen en luisteren. Door het volgen van mijn stem kun je heerlijk diep ontspannen en de dingen die ik vertel kun je je makkelijk voorstellen.

Je bent een beetje tussen slapen/waken in, vergelijkbaar met dagdromen of meditatie. 

In deze diep ontspannen staat kun je makkelijk dingen leren en de veranderingen maken die jij graag wilt maken: diep gevoel van vertrouwen, tevredenheid, energie en de controle terug over je emoties en leven. 

man koptelefoon.PNG

Hoe werkt het programma?

Hypnose sessies

Videoconsult

Therapie

Tips en oefeningen

Luister elke dag één van de rustgevende sessies. Naast een diepe ontspanning bevatten ze suggesties en visualisaties om je onderbewuste opnieuw te programmeren zodat je klachten verminderen 

Het programma is zelfstandig te volgen. Toch doe je het niet alleen, je therapeut is altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en op vaste tijden een videoconsult inplannen is mogelijk.

Leer gezonde gewoonten voor een diepe, rustgevende slaap en een energieke dag. En hoe je uit de vicieuze cirkel van niet-behulpzame gedachten en gevoelens kunt komen

Leer strategieën voor ontspanning en hoe je weer controle krijgt over je gevoelens en gedachten. Welke dingen je kunt doen en eten om je beter te voelen. En nog veel meer...

Portret van het model

Programma - overwin je depressie

12 weken programma -  hypnotherapie

Dit programma biedt jou alles wat je nodig hebt om je te helpen herstellen, in slechts 20 minuten per dag

 • je kunt direct starten

 • comfortabel vanuit je eigen huis

 • 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips 

 • geen bijwerkingen, dieet, of beperkingen 

 • vergoeding van je zorgverzekering*

Betaal in 4 termijnen van € 85,- 

Na invullen van je gegevens en eerste termijnbetaling ontvang je direct toegang tot het programma.

We laten je dan een intake formulier invullen, een scorelijst, en plannen een videoconsult of belafspraak in. 

Meer informatie over de opbouw van het programma vind je hier.

"Onvoorstelbaar hoe je onderbewustzijn je in zijn greep kan hebben. Dit was ook niet beter geworden na 2 jaar therapie bij een psycholoog. Dus ik had niets te verliezen en ben blij dat ik de hypnose heb gedaan bij hypnose centrum oost.
Door de hypnose, voel ik me nu krachtiger, heb weer meer oog voor de mensen en dingen om me heen, durf me open te stellen. Het geeft echt rust en kracht en het kost je maar een paar minuten per dag.
Een paar dagen na de hypnose betrapte ik mezelf erop  dat ik weer zingend op de fiets zat, dat is lang geleden.  

Ik merk echt een positieve verandering bij mezelf, en wil  ook graag anderen over de streep trekken om deze uitdaging aan te gaan.

De therapeuten gaan integer, respectvol, met je om, en stralen een enorme positiviteit uit". 

Close-up van het gezicht van een persoon

Wil je liever eerst contact, telefonisch of mail?

bottom of page