top of page
Stressed Man

Stress & Burn-out
een sterk team voor jou.

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Maar liefst 12 op 100 bezoeken aan de huisarts hebben te maken met stressklachten. Hypnotherapie is een waardevolle hulp in de strijd tegen stress en burn-out. Door het lichaam en de geest te helpen ontspannen en negatieve gedachtepatronen te doorbreken, biedt het een weg naar herstel en welzijn.

Wat is stress

Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Je polsslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling wordt sneller en dieper. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is normaal.
 
Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, problemen op je werk, of spanningen in je gezin.

Het is ook belangrijk hoe je met de spanning omgaat. Van te lang te veel stress krijg je klachten. Als je stress hebt en daar verkeerd mee omgaat zorgt dat voor overbelasting en uitputting. In het uiterste geval kun je overspannen of burn-out raken. 

Hypnotherapie bij stress en burn-out

Hypnotherapie maakt gebruik van diepe ontspanningstechnieken. Tijdens hypnose worden suggesties gegeven die je helpen om spanning en stress los te laten. Deze diepe ontspanning helpt je lichaam en geest te kalmeren en stress te verminderen.

Hypnotherapie werkt op het niveau van het onderbewustzijn, waar veel van onze gewoonten, overtuigingen en reacties zijn opgeslagen. Stress en burn-out worden vaak versterkt door negatieve patronen en overtuigingen die in het onderbewustzijn zijn geworteld. Hypnotherapie stelt je in staat om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn en deze patronen open te sporen en te veranderen.

Tijdens hypnotherapiesessies worden suggesties gegeven om positieve veranderingen in denkpatronen en gedrag te bevorderen. Je kunt leren om negatieve gedachten om te buigen naar positieve en ondersteunende gedachten, waardoor je beter kunt omgaan met stressvolle situaties. Door herhaling kunnen nieuwe gewoonten en coping strategieën worden geïntegreerd.

Hypnotherapie kan ook helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en veerkracht. Door middel van suggesties en visualisaties kun je jezelf krachtiger en veerkrachtiger gaan voelen, wat essentieel is bij het omgaan met stress en het voorkomen van burn-out.

Zet vandaag de eerste stap naar rust en herstel.

Hypnotherapie voor stress en burn-out klachten kun je volgen bij één van de therapeuten in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. Dit is net zo effectief als therapie volgen in de praktijk.
We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

  • wetenschappelijk onderbouwd
  • je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips in je eigen app
  • slechts 20 minuten per dag
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
Vrouw met wit haar

"Onvoorstelbaar hoe je onderbewustzijn je in zijn greep kan hebben. Dit was ook niet beter geworden na 2 jaar therapie bij een psycholoog. Dus ik had niets te verliezen en ben blij dat ik de hypnose heb gedaan bij medisch hypnose centrum.
Door de hypnose, voel ik me nu krachtiger, heb weer meer oog voor de mensen en dingen om me heen, durf me open te stellen. Het geeft echt rust en kracht en het kost je maar een paar minuten per dag.
Een paar dagen na de hypnose betrapte ik mezelf erop  dat ik weer zingend op de fiets zat, dat is lang geleden.  

Ik merk echt een positieve verandering bij mezelf, en wil  ook graag anderen over de streep trekken om deze uitdaging aan te gaan.

De therapeuten gaan integer, respectvol, met je om, en stralen een enorme positiviteit uit". 

Kies welke behandeling bij jou past en meld je aan

Darmgerichte hypnotherapie kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. Dit is net zo effectief als therapie volgen bij mij in de praktijk. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

bottom of page