top of page

Hypnotherapie biedt een krachtige, natuurlijke aanpak om  overgangsklachten te verlichten.

De overgang

Vroeg of laat krijgt elke vrouw ermee te maken; de overgang met opvliegers, stemmingswisselingen, slaapproblemen en andere symptomen. Hypnotherapie biedt een krachtige, natuurlijke aanpak om deze overgangsklachten te verlichten.

De overgang

De overgang, ook bekend als de menopauze, is een natuurlijk onderdeel van het ouder worden bij vrouwen, meestal optredend tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar, hoewel dit kan variëren. Het markeert het einde van de vruchtbare periode van een vrouw, met de laatste menstruatie als een duidelijk teken dat de overgang heeft plaatsgevonden. Dit proces wordt veroorzaakt door een afname in de productie van de hormonen oestrogeen en progesteron door de eierstokken.

De symptomen van de overgang kunnen variëren in ernst en duur, waarbij sommige vrouwen weinig tot geen ongemak ervaren, terwijl anderen aanzienlijke verstoringen in hun dagelijks leven ondervinden. Veelvoorkomende klachten zijn opvliegers en nachtelijk zweten, die kunnen leiden tot slaapproblemen. Andere symptomen omvatten stemmingswisselingen, zoals irritatie en depressieve gevoelens, alsook fysieke veranderingen zoals gewichtstoename, een drogere huid, en dunner wordend haar. Vaginale droogheid en een verminderd libido zijn ook symptomen die vrouwen tijdens de overgang kunnen ervaren.

Behandelingen

Naast deze directe symptomen kunnen er op lange termijn gezondheidsrisico's toenemen, zoals osteoporose en hart- en vaatziekten, vanwege de verminderde aanwezigheid van oestrogeen. Het is belangrijk dat vrouwen in deze levensfase aandacht besteden aan hun gezondheid, met regelmatige lichaamsbeweging, een gebalanceerd dieet, en, indien nodig, medische ondersteuning om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te handhaven.

Hypnotherapie is een natuurlijke manier om overgangsklachten te helpen verminderen.

Hypnotherapie bij de overgang

Door te werken aan een diepe staat van ontspanning en het herprogrammeren van de manier waarop het lichaam en de geest op deze veranderingen reageren, kan hypnotherapie helpen om de symptomen effectief te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren. Met hypnotherapie creëer je innerlijke rust. Het helpt je de grootste veroorzaker van hormoondisbalans, stress, te reduceren. Verminder je de stress, dan verminder je opvliegers, transpiratie-aanvallen en andere overgangsklachten. Hypnotherapie en zelfhypnose zijn fantastische methoden waarmee opvliegers in de overgang met maar liefst 75 procent kunnen verminderen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek in het National Center for Complementary and Alternative Medicine.

BAARN - Hypnose kan opvliegers met 74 procent verminderen.

Dat blijkt uit onderzoek van het National Center for Complementary and Alternative Medicine.

Het is voor het eerst dat een gerandomiseerd onderzoek met controlegroep naar deze techniek is uitgevoerd. De resultaten zijn gepubliceerd in de online versie van het tijdschrift Menopause. 

De vrouwen die onder hypnose werden gebracht, kregen vijf wekelijkse sessies. Tijdens de hypnose ontvingen zij suggesties voor mentale beelden van koelte, een veilige plek en ontspanning. Daarnaast kregen ze een hypnotische geluidsopname die ze dagelijks moesten gebruiken. Ook de controlegroep nam deel aan vijf sessies - maar dan over gestructureerde aandacht -  en kreeg een geluidsopname met informatie over opvliegers.

Alle vrouwen hielden een dagboek bij over hun opvliegers. Daarnaast maakten ze gebruik van een apparaatje dat de frequentie en ernst van de opvliegers opnam. Na twaalf weken rapporteerden de vrouwen uit de hypnosegroep 75 procent minder opvliegers; in de controlegroep was dit 13 procent. Ook de ernst van de opvliegers was beduidend minder in de hypnosegroep, zowel bij de zelfrapportage als de objectieve meetmethode. 

Bron: Gezondheidsnet

Hypnotherapie in de overgang

Of je nu de voorkeur geeft aan onze direct toegankelijke online sessies, comfortabel vanuit je eigen huis, of de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding in één van onze praktijken, onze aanpak biedt een veilige, natuurlijke en effectieve weg naar een leven met minder of zelfs zonder overgangsklachten. Wij zetten in op een duurzame verbetering van je gezondheid.

  • je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • voor thuis 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, tips en informatie vanuit je eigen app en therapie
  omgeving
  • slechts 20 minuten per dag
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen luistersessie voor je klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om klachten angst en stress te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je klachten. We leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening lamp.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je gezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress,

slapen etc.

bottom of page