top of page

Hypnotherapie is een natuurlijke en krachtige manier om pijn te bestrijden

Chronische pijn

Acute pijn ontstaat meestal vrij plotseling en duurt relatief kort (maximaal zes maanden). Als je bijvoorbeeld je hand op een hete pan legt of je enkel verzwikt tijdens het hardlopen, is er sprake van acute pijn. Die heeft een waarschuwingsfunctie en is dus heel nuttig. Zodra je de pijn voelt, weet je dat je moet ophouden met rennen, of dat je die hete pan maar beter kunt laten staan. Andere voorbeelden van acute pijn zijn kiespijn, menstruatiepijn en de pijn na een operatie.

Chronische pijn

​Chronische pijn: ook als je wond genezen is, of je verzwikte enkel hersteld, kun je nog steeds last hebben van pijn op dezelfde plek. Duurt die pijn langer dan zes maanden, dan spreken we van chronische pijn. Men weet niet hoe het komt dat pijn soms aanwezig blijft, terwijl het weefsel al is hersteld. Chronische pijn heeft ook geen functie zoals acute pijn, want je lichaam heeft geen waarschuwing meer nodig. Omdat er zo weinig bekend is over de oorzaken van dit type pijn, is de behandeling ook veel lastiger dan bij acute pijn. Chronische pijn kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven en kan ook leiden tot andere klachten, zoals angsten en depressies.

Hypnotherapie bij pijn

Ons lichaam zit vol met zenuwen die plekken in ons lichaam verbinden met onze hersenen. Wanneer je ergens in je lichaam iets voelt, gaat de pijnprikkel via je ruggenmerg naar je hersenen. Die beslissen vervolgens of je daadwerkelijk pijn voelt of niet. Pijn voel je dus met je brein.

Bij chronische pijn is er iets anders aan de hand. Pijn lijkt van dezelfde plek af te komen als waar deze was begonnen, maar er is echter geen schade meer te zien. Hypnose kan ervoor zorgen dat de pijnsignalen anders geïnterpreteerd worden. Tijdens een hypno-therapeutische behandeling is het mogelijk om pijn zelfs volledig “uit te schakelen”.

Hypnose werkt met ontspanning, suggesties en verbeelding waarmee pijn effectief kan verminderen. Ook het brein wordt minder pijngevoelig.

In steeds meer ziekenhuizen en tandartspraktijken wordt hypnose ingezet, bijvoorbeeld bij:

• bijwerkingen van chemokuren
• het prikkelbare darm syndroom (PDS)
• fibromyalgie
• migraine
• chronische pijn
• behandelingen bij de tandarts
• mensen die geen verdoving/narcose willen of kunnen verdragen

Hypnotherapie bij chronische pijn

Of je nu de voorkeur geeft aan onze direct toegankelijke online sessies, comfortabel vanuit je eigen huis, of de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding in één van onze praktijken, onze aanpak biedt een veilige, natuurlijke en effectieve weg naar een leven met minder klachten. Wij zetten in op een duurzame verbetering van je gezondheid.

  • Hypnotherapie bij pijnklachten
  • je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • voor thuis 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, tips en informatie vanuit je eigen app en therapie
  omgeving
  • slechts 20 minuten per dag
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen luistersessie voor je klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om pijnklachten angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je lichaam. We leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening lamp.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je gezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress,
slapen etc.

Ten gevolge van een ongeval jaren geleden gescheurde pezen, geopereerd. Daarna aanhoudend pijnklachten aan de bovenarm. Ik slaap regelmatig met mijn armen omhoog en word dan wakker van de pijn. Die pijn blijf ik de hele dag bij de dagelijkse handelingen voelen.

Advies van mijn huisarts; met die armen omhoog was niet geschikt voor volwassenen met slapen. Haar oplossing was mijn mouwen van mijn pyjama vastnaaien aan mijn zijden. Dit is voor mij geen optie.

Polsen aan gepunnikt draad achter mijn rug met bandjes aan mijn pols vast. Resultaat was dat ik slecht slaap en "de oplossing" stuk trok in mijn slaap.

Na jouw behandeling gaat het een stuk beter met mij.
Na veel pijnlijke momenten overdag, doordat ik mijn armen 's nachts omhoog bracht in mijn slaap, heb ik nu veel minder last na de hypnotherapie van jou. Je hebt mijn onderbewustzijn verzocht om mijn armen 's nachts niet meer omhoog te laten gaan. Op dit moment word ik steeds wakker op de momenten dat ik het toch gedaan heb. Nu is dit nog maar één keer per nacht. Dit vind ik niet erg, daar ik dan snel weer in slaap val.
De pijn van het in verkeerde houding slapen heb ik niet meer.

Kies welke behandeling bij jou past en meld je aan

Hypnotherapie kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

Dr. Sjoukje Nauta - MDL arts Deventer Ziekenhuis

"Elja is een nuchtere Achterhoekse die mensen, die kampen met het prikkelbare darmsyndroom, buikpijn of maagklachten, een effectieve behandeling biedt met darmgerichte hypnotherapie.
Ik beveel haar centrum graag aan bij mijn patiënten"

Sjoukje Nauta - 383 525.jpg

Dr. Melanie Meijer - huisarts Bloem Leefstijlkliniek

"Buikpijn of een prikkelbare darm?
Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen. Met hypnotherapie word je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan".

Dr. Marten Otten - Medisch Centrum Veluwe

"Het prikkelbare darmsyndroom is een veel voorkomende aandoening waarvoor meerdere behandelingen mogelijk zijn. Hypnotherapie is één van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is, dat wanneer de behandeling aanslaat het effect heel lang kan aanhouden".

Dr M Otten.jpg
daniel keszthelyi.png

Prof. Dr. Daniel Keszthelyi MDL arts - Maastricht

"Een van de andere bewezen effectieve behandelingen voor PDS
is hypnotherapie. Hypnotherapie is geen voodoo, maar een
techniek waarbij met diepe relaxatie en hypnotische suggesties geprobeerd wordt de verstoorde communicatie tussen de
hersenen en darmen te herstellen".

Prof dr P. Whorwell MDL arts Manchester (UK)

"Hypnotherapie biedt een unieke oplossing voor het probleem PDS omdat het een breed scala aan pathofysiologische processen kan wijzigen om zo tot symptoombestrijding te komen".

Dr Whorwell.jpg
roy de jong mdl.jfif

Dr. Roy de Jong - MDL arts Maastricht

"Hypnotherapie is voor mij een van beste PDS behandelingen. Goed bezig dus Elja en dat jullie hier pro actief mee omgaan!"

bottom of page