top of page

Verminder bijwerkingen van de behandelingen

Hypnotherapie bij borstkanker

Borstkanker treft 1 op de 7 vrouwen in Nederland. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen.

Het krijgen van deze diagnose heeft een enorme impact op je leven. In korte tijd moet je vaak veel beslissingen nemen en zware behandelingen ondergaan, zoals operatie, chemotherapie en/of bestralingen. Deze hebben vaak vervelende bijwerkingen, zoals pijn, misselijkheid, neuropathie en een vervroegde overgang.

Daarnaast kun je veel stress, angst en zorgen ervaren.  

Hypnotherapie

Hypnotherapie kan helpen om beter om te gaan met deze gevoelens en ondersteunt je daarnaast in de behandeling die je krijgt bij je chirurg of oncoloog. Meest recente studies tonen aan dat wanneer je  hypnotherapie inzet in combinatie met de behandeling in het ziekenhuis, je minder lang en minder vaak last hebt van bijwerkingen zoals moeheid, pijn na de operatie en de bijwerkingen van chemotherapie en anti-hormonale therapie, zoals opvliegers, pijn, moeheid, pijnlijke prikkelende vingers en voeten (neuropathie) en misselijkheid. 

Daarnaast kan hypnotherapie je helpen om angst voor een operatie te verminderen en het herstelproces na de operatie te versnellen. Hypnotherapie leert je stress te verminderen, meer controle te ervaren, en slaap en energie verbeteren. 

Verminder bijwerkingen

Hypnose of trance is niets anders dan een vorm van sterk geconcentreerde aandacht, terwijl je diep ontspannen bent. Zoals bijvoorbeeld wanneer je dagdroomt of helemaal opgaat in een boek of film.

Hypnotherapie combineert deze aangename staat van ontspanning met lichaamsgerichte suggesties, oefeningen en visualisaties. Hypnotherapie wordt al tientallen jaren toegepast. Er zijn inmiddels veel wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat hypnotherapie bij borstkanker effectief is.

Bij ruim 85% van de mensen vermindert de duur en de intensiteit van de vervelende bijwerkingen, zoals opvliegers, pijn, neuropathie en misselijkheid.

Hypnotherapie is geschikt vóór, tijdens en na het behandeltraject.  

Hypnotherapie voor elke fase van behandeling

Elke dag staat een sessie voor je klaar, het enige wat je hoeft te doen is lekker gaan liggen en luisteren. Je bent een beetje tussen slapen/waken in, vergelijkbaar met meditatie of dagdromen. In deze diep ontspannen staat kun jij je je herstel ondersteunen.

• ​​sneller herstel na operatie
• minder pijnstilling na operatie
• minder lang en minder last van chemotherapie gerelateerde moeheid, misselijkheid en braken, bot - en
spierpijn en neuropathie (pijnlijke prikkeling in vingers en voeten)
• minder last van opvliegers ten gevolge van vervroegde overgang 
• verbeteren van slaap en energie niveau
• verminderen van angst en stress
• versterken immuunsysteem 

Hypnotherapie bij borstkanker

Of je nu de voorkeur geeft aan onze direct toegankelijke online sessies, comfortabel vanuit je eigen huis, of de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding in één van onze praktijken, onze aanpak biedt een veilige, natuurlijke en effectieve weg naar een leven met minder klachten. Wij zetten in op een duurzame verbetering van je gezondheid.

  • je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • voor thuis 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips via app en eigen therapie
  omgeving
  • we stemmen af op de fase van behandeling of de klachten die jij ervaart
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk luistersessie voor je klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om klachten angst en stress te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je immuunsysteem. We leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening lamp.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je gezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress,

slapen etc.

bottom of page