top of page
kinderen hypnotherapie.png

Hypnotherapie kinderen

makkelijk en snel, weer lekker in je vel 

(Medische) hypnose voor kinderen

Als ouder wil je niets liever dan dat jouw kind zich goed voelt en onbezorgd opgroeit. Maar ook je kind kan problemen ervaren; lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn of bedplassen. Of emotionele problemen, zoals angst, verdriet of een gebrek aan zelfvertrouwen. Je wilt je kind graag helpen, maar je weet niet altijd hoe.
Hypnotherapie is een effectieve en plezierige manier voor kinderen om hun klachten aan te pakken en weer regie te krijgen over hun klachten, gedachten of gevoelens. 
Hypnose is erg geschikt voor kinderen, dit omdat kinderen een levendige verbeeldingskracht hebben, ontvankelijk zijn voor suggesties, en snel kunnen leren en veranderen.

In onze hypnotherapiesessies maken we gebruik van technieken die aansluiten bij de belevingswereld en leeftijd van het kind. Deze benadering maakt de therapie niet alleen leuk, maar ook bijzonder effectief. Naast het versterken van het zelfvertrouwen, is het belangrijkste doel van de hypnotherapie dat je kind zelf de regie (weer) krijgt over zijn/haar lijf, gevoel, gedachten en/of gedrag.

Bij welke klachten

Kinderen en buikpijn/PDS

Uit onderzoek blijkt dat buikpijn één van de meest voorkomende klachten is bij kinderen en jongeren. Bij een groot deel wordt na onderzoek geen lichamelijke oorzaak gevonden voor de pijn, dat wordt functionele buikpijn genoemd. Of je krijgt de diagnose prikkelbare darm syndroom. (PDS) Hypnotherapie is een prettige, veilige, en wetenschappelijk onderbouwde methode om kinderen te helpen hun buikklachten op een natuurlijke manier te overwinnen.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van maag-darmklachten bij volwassenen en kinderen. 

Hoe verloopt een afspraak

Voor de eerste afspraak vullen jullie een intake formulier in. Mochten er relevante zaken zijn die je liever niet in bijzijn van je kind bespreekt, dan kun je dit vooraf even telefonisch toelichten. De eerste afspraak is een intakegesprek met de ouder(s) en het kind. Hier bespreken we de klachten en het doel, wordt uitgelegd hoe hypnose werkt en hoe we de klacht gaan aanpakken. Aansluitend wordt een eerste hypnose sessie gedaan, dit is individueel met het kind. Voor thuis krijgt het kind huiswerk mee in de vorm van een luistersessie en/of oefeningen.

Hypnotherapie is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Voor het slagen van de therapie is het wel belangrijk dat je kind gemotiveerd is om het probleem op te lossen. 

Verwijzing nodig?

Bij lichamelijke klachten, zoals buikpijn, bedplassen, misselijkheid, moet het kind vooraf gezien zijn door een arts, dit om andere oorzaken uit te sluiten. Wanneer er een diagnose is gesteld, of wanneer er geen afwijkingen gevonden worden kan er een afspraak ingepland worden. Vraag bij een medische indicatie de (huis) arts of specialist om een verwijzing.

Ervaringen

Tiener portret

Conversie stoornis

Het is echt een wonder. We zagen meteen al na de eerste behandeling dat ze heel anders uit haar ogen keek. Ze zit veel beter in haar vel, haar hele uitstraling is veranderd, zo bijzonder om te zien. En nog belangrijker, ze heeft geen aanvallen meer gehad! Wij zijn echt heel blij dat we bij jou terecht zijn gekomen. (Bij conversie schakelen de hersenen bij hevige angst of stress tijdelijk bepaalde lichamelijke functies uit, bij D. uitte zich dit in een soort epileptische aanval/wegraking, soms wel 20 keer per dag)

Zelfvertrouwen

Ik ben 1 keer eerder bij een andere therapeut geweest met X, na die tijd zei hij: ik heb dit nu wel gedaan, maar ik ga hier nooit meer naar toe, kinderachtig gedoe... dat had hij bij jou dus totáál niet 👍👍👍

Het gaat nu beter met hem, hij zit weer lekkerder in zijn vel en gaat terug met plezier naar school. 

Meisje op school

Buikpijn

De therapie was prettig, de oefeningen kon J. goed thuis uitvoeren. Elja is zeer betrokken bij de voortgang. De oefeningen voor thuis waren erg waardevol voor vermindering van de buikpijnen. Elja was heel aardig, rustig, begripvol, we voelden ons serieus genomen. Er was sprake van goed overleg en uitleg.  •Toets week op school zonder buikpijn meldt moeder

Een paar maanden geleden is mijn dochter B bij jou geweest voor hypnosebehandeling vanwege nagelbijten. Haar nagels zagen er toen echt heel lelijk uit en ze schaamde zich er erg voor. Het is heel goed gegaan sindsdien. Het duurde even voordat ze goed geheeld waren, maar het resultaat mag er zijn. Ze is heel blij en trots dat ze nu mooie nagels heeft. Ze hoeft haar handen niet meer te verstoppen, zo fijn! Ontzettend bedankt! B wil je graag het verschil laten zien, dus bij deze ook foto's van voor en na.

nagels bente voor.jpg
nagels bente na_edited.jpg

Dr. Sjoukje Nauta - MDL arts Deventer Ziekenhuis

"Elja is een nuchtere Achterhoekse die mensen, die kampen met het prikkelbare darmsyndroom, buikpijn of maagklachten, een effectieve behandeling biedt met darmgerichte hypnotherapie.
Ik beveel haar centrum graag aan bij mijn patiënten"

Sjoukje Nauta - 383 525.jpg

Dr. Melanie Meijer - huisarts Bloem Leefstijlkliniek

"Buikpijn of een prikkelbare darm?
Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen. Met hypnotherapie word je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan".

bottom of page