top of page

Depressieve klachten

Iedereen is wel eens somber als reactie op een teleurstelling of verlies. Dat is normaal en gaat vanzelf weer over. Je zou dan kunnen spreken van depressieve klachten. Maar als een sombere stemming weken aanhoudt en je nergens meer zin in hebt, als je er veel last van hebt en het je dagelijkse bezigheden verstoort, dan spreken we van een depressie. Depressie is een aandoening die veel voorkomt. Het is niet iets om je voor te schamen

of om je schuldig over te voelen.

Verschijnselen bij een depressie

Een depressie kan zich op verschillende manieren uiten.
Een depressie wordt gekenmerkt door ten minste één van de volgende verschijnselen:

• je hebt last van somberheid en lusteloosheid gedurende het grootste deel van de dag.
• je hebt veel minder belangstelling voor bijna alle dingen die je anders wel interesseren.
• daarnaast zijn er bij een depressie ook andere klachten:
• je kunt je minder goed concentreren, bijvoorbeeld bij het lezen of televisiekijken.
• het nemen van beslissingen kost meer moeite, ook al gaat het om iets heel eenvoudigs.
• je voelt je traag en moe, of juist rusteloos en snel geïrriteerd.
• je voelt je schuldig of overbodig en nutteloos.
• je slaapt slecht of juist overmatig veel.
• het eten smaakt niet meer of je eet juist extra veel, waardoor je afvalt of juist aankomt in gewicht.
• het kan zijn dat je het leven als een te grote last ervaart en soms zelfs naar de dood verlangt.

Als veel van dit soort klachten gedurende langere tijd aanhouden, dan kan dat wijzen op een depressie. Het is verstandig dit eerst met de huisarts te bespreken. Een depressie kan veel invloed hebben op je dagelijks leven: bezigheden thuis, je vrije tijd of je werk kunnen door de depressie verstoord worden. 

Behandeling van een depressie, is afhankelijk van je klachten, vaak bij een psycholoog en soms worden (tijdelijk) medicijnen voorgeschreven. Wanneer er traumatische ervaringen zijn kan EMDR vaak succesvol ingezet worden.

Hypnotherapie bij depressie

Hypnose helpt je diep te ontspannen en in deze staat kun je je onderbewuste helpen om je denken en voelen van binnenuit te veranderen. Hypnose gaat naar een dieper niveau waar je met je "gewone" bewustzijn niet bij kunt. Hierdoor kun je je geest helpen om negatieve en kritische gedachten en gevoelens te vervangen door krachtige positieve gedachten en gevoelens. Je krijgt weer de overtuiging dat je goed genoeg bent, je bouwt aan nieuw zelfvertrouwen en tevredenheid, je krijgt weer controle over hoe je je voelt. 

Hypnotherapie kan goed gecombineerd worden met eventuele therapieën die je elders volgt. Bij lichte klachten kun je ook alleen hypnotherapie volgen.

​Hypnotherapie bij depressieve klachten

 Of je nu de voorkeur geeft aan onze direct toegankelijke online sessies, comfortabel vanuit je eigen huis, of de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding in één van onze praktijken, onze aanpak biedt een veilige, natuurlijke en effectieve weg naar een leven met minder klachten. Wij zetten in op een duurzame verbetering van je gezondheid.

Presentatie (16_9) 1920x1080 px - Op maat gemaakte afmetingen.png
  • je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • voor thuis 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, tips en informatie vanuit je eigen app en therapie
  omgeving
  • slechts 20 minuten per dag
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen luistersessie voor je klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om buikklachten angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je lichaam en geest. We leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening lamp.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je gezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress,
slapen etc.

Kies welke behandeling bij jou past en meld je aan

Hypnotherapie kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

bottom of page