top of page

Nagelbijten klinkt vaak als een onschuldig iets. Maar wanneer jij je nagels (en de randjes...) tot bloedens toe af bijt of pulkt, kunnen er infecties ontstaan en gaat het pijn doen. Daarnaast schaam je je waarschijnlijk ook voor je handen en nagels. Krijg je commentaar wanneer je weer aan het bijten of pulken bent. Misschien verstop je je handen maar liever, of bijt je wanneer niemand het ziet. 

Waarom je het doet weet je soms niet eens, het kan zijn wanneer je boos bent of stress hebt. Of je doet het onbewust als afleiding of als ontspanning. 

Maar grote kans dat je er zelf klaar mee bent, het belemmert je in je werk of persoonlijk. Vieze nagellak peuter je er af, gelnagels er overheen plakken helpen maar even. De drang om te bijten is groter.

Met hypnotherapie kunnen we dit patroon helpen doorbreken. Zodat je nagels weer kunnen groeien en je handen er verzorgd en gezond uitzien. 

nagels I.jpg

Ik heb even gewacht met berichten, omdat ik het bijna niet geloofde. Maar er is echt iets veranderd! Dank voor je hulp! 

nagelbijten.jpg

Jongedame van 9 met nagelbijten. Naast aangroeiende nagels ook lekkerder in haar vel. (zelfvertrouwen, rustiger)

nagels II.jpg

Soms peuter ik nog wel aan een los velletje. Maar het bijten ben ik mee gestopt ik heb nu zelfs witte randen op mijn nagels!

Een paar maanden geleden is mijn dochter B bij jou geweest voor hypnosebehandeling vanwege nagelbijten. Haar nagels zagen er toen echt heel lelijk uit en ze schaamde zich er erg voor. Het is heel goed gegaan sindsdien. Het duurde even voordat ze goed geheeld waren, maar het resultaat mag er zijn. Ze is heel blij en trots dat ze nu mooie nagels heeft. Ze hoeft haar handen niet meer te verstoppen, zo fijn! Ontzettend bedankt! B wil je graag het verschil laten zien, dus bij deze ook foto's van voor en na.

nagels bente voor.jpg
nagels bente na_edited.jpg

Karel: Twee maanden geleden ben ik bij jou geweest voor een behandeling tegen nagelbijten. Ik ben ondertussen maar druk met nagels knippen, compleet nieuw voor mij. Maar eigenlijk alle interesse om aan mijn nagels te zitten is weg. Dus daar ben ik sowieso blij mee.

bottom of page