top of page
Facebook-post 940x788 px (45)_edited.jpg

Verbeter je slaapkwaliteit en doorbreek slaapproblemen effectief op natuurlijke wijze

Slapen en slaapproblemen

Ben je overdag moe, en verlang je naar je bed, maar 's avonds en 's nachts lig je klaarwakker? 

Word je geplaagd door angstige gedachten die je 's nachts wakker houden

Pieker je over wat er die dag is gebeurd of wat er morgen kan gebeuren?

Heb je al van alles geprobeerd om je slaap te verbeteren - medicatie, slaapmiddelen, thee, oogmaskers, misschien zelfs een andere matras - maar niets heeft nog gewerkt?

Hoe slaap jij?

Slaap is een periode van rust die we nodig hebben om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Wanneer je niet voldoende slaapt merk je dat je vermoeid bent overdag, sneller geprikkeld of emotioneel, je kunt je slecht concentreren of je zelfs uitgeput voelen. Ook kan angst en spanning ontstaan doordat je niet slaapt, hetgeen weer zorgt dat je slechter gaat slapen. Langdurig slecht slapen kan leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten.​

Oorzaken van slaapproblemen

  Slecht slapen ’s nachts: je ervaart problemen met inslapen, doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Piekeren, stress, angst kunnen het slapen bemoeilijken. Soms spelen daarbij verkeerde slaapgewoonten een rol. Ook kunnen er lichamelijke neurologische stoornissen in het spel zijn, bijvoorbeeld ademhalingsstoornissen tijdens de slaap (slaapapneu) en het syndroom van rusteloze benen.

  Zeldzaam is de aandoening narcolepsie, hierbij val je op willekeurige momenten in slaap zonder dat je bij machte zijn dat tegen te gaan.

  Verstoord slaap-waakritme: onze hersenen regelen het slaap-waakritme. De 'biologische klok' is bij ieder mens anders ingesteld en deze kan ontregeld worden, bijvoorbeeld door lang uitslapen op vrije dagen, vliegreizen of door het werken in ploegendienst. 

  Ongewenste gedragingen ’s nachts: hierbij kan gedacht worden aan slaapwandelen, angstaanvallen, bedplassen en tandenknarsen.  

Hypnotherapie helpt jou weer slapen

Hypnotherapie kan je helpen om je diep te laten ontspannen en je natuurlijk slaapproces te herstellen. Spanning en angst verminderen, je ontwikkelt weer vertrouwen in je eigen vaardigheid om te kunnen slapen.

Elke dag staat een sessie voor je klaar, het enige wat je hoeft te doen is lekker gaan liggen en luisteren. Door het volgen van mijn stem kun je heerlijk diep ontspannen en de dingen die ik vertel kun je je makkelijk voorstellen.

Je bent een beetje tussen slapen/waken in, vergelijkbaar met dagdromen of meditatie. 

In deze diep ontspannen staat kun je makkelijk dingen leren en de veranderingen maken die jij graag wilt maken: heerlijk slapen en vol energie wakker worden. 

Hypnotherapie programma Slapen

Of je nu de voorkeur geeft aan onze direct toegankelijke online sessies, comfortabel vanuit je eigen huis, of de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding in één van onze praktijken, onze aanpak biedt een veilige, natuurlijke en effectieve weg naar een goede nachtrust. Wij zetten in op een duurzame verbetering van je gezondheid.

  • je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips vanuit je app en eigen therapie omgeving 
  • slechts 20 minuten per dag
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
  • Online programma 3 termijnen van € 49,-
phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen luistersessie voor je klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je slaap. We leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening lamp.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je gezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress,
slapen etc.

Ervaringen

Ferdinand

Goeiemorgen Elja,

Na een uitstekende nacht (!) beantwoord ik graag je vraag.
Uitsluitend positieve ervaringen: de vicieuze cirkel waar ik in zat werd al snel doorbroken en sinds een week of 3 is alles steeds meer op orde. Ik ben er overdag dan ook niet meer mee bezig. 
Af en toe hapert het nog (inslapen duurt een tijdje), maar dit is geen probleem meer, aangezien ik me er niet druk meer over maak. Dat vertrouwen, dat is al heel wat. 
Een perfecte formule, eerst 's morgens je dagelijkse info en's avonds het audiofragment. Enfin, helemaal blij voor het moment.

Hartelijke groet, Ferdinand

Linda

Ik zou nog even laten weten hoe het met mij gaat. Ik wilde even mijn nachtdiensten afwachten voordat ik je een berichtje terug zou sturen. 
Eigenlijk gaat het wel goed. Ik slaap goed en mijn nachtdiensten gingen ook goed. Kon daarna lekker slapen. 
De gedachten dat het ooit bij een volgende zwangerschap ofzo zou terug komen is nog niet weg maar word niet meer angstig  van deze gedachten. 

vrouw 7
Vrouw met blauwe T-shirt

Eline

Bij Medisch Hypnose Centrum heb ik zelfhypnose aangeleerd gekregen.
Dit helpt mij enorm goed bij mijn slaapproblemen. Thuis slaap ik over het algemeen wel goed, maar zodra ik ergens anders slaap (vakantie, hotel, of uit logeren ook al is het maar bij familie) is het drama. Dan lig ik de hele nacht wakker. Na een paar nachten ben ik dan op een gegeven moment zo uitgeput dat ik wel wat slaap.
Maar nu pas ik de zelfhypnose toe en dan ben ik meteen zo ontspannen dat ik gelijk in slaap val! En ik slaap nu ook overal. Nu kan ik er ook weer naar uit kijken om op vakantie te gaan of ergens anders te slapen!

Kies welke behandeling bij jou past en meld je aan

Hypnotherapie kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. Dit is net zo effectief als therapie volgen bij mij in de praktijk. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

bottom of page