top of page

Allergie - Hooikoorts

Bij een allergie of hooikoorts reageert je immuunsysteem overdreven op voor de mens onschadelijke stoffen. Met hypnose kun je je onderbewuste her- programmeren en op deze manier bepaalde allergieën verminderen. 

Fur Particles Allergy

Allergie

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een allergeen; een stof van buitenaf die bij iemand een allergische reactie oproept. Allergenen zijn voor andere mensen vaak volstrekt ongevaarlijke stoffen zoals honden, katten, pollen of noten. Als iemand allergisch is herkent het immuunsysteem deze ongevaarlijke stoffen niet als zodanig en reageert hier juist overspannen op.  

 

Een allergie kan veroorzaakt worden door verschillende stoffen. De meest voorkomende allergieën zijn:

  • Huisstofmijtallergie

  • Hooikoorts (ook wel pollen allergie)

  • Allergie voor insectengif

  • Voedselallergie

  • Contactallergie

 

Bij de verschillende allergieën reageert het lichaam anders en laat dus verschillende symptomen zien. Denk bijvoorbeeld aan een allergische reactie van de huid, jeuk, benauwdheid, niezen, loopneus, of jeukende ogen.

Hooikoorts

Hooikoorts is een graspollen- of boompollenallergie. Deze allergie lijkt erg op een flinke verkoudheid, met klachten als een loopneus of verstopte neus, tranende en jeukende ogen, niesbuien, en jeuk. Daarnaast kun je klachten hebben als vermoeidheid, concentratiestoornissen, hoofdpijn, benauwdheid en piepende ademhaling, en slecht slapen. De periode dat je last hebt van hooikoorts is geheel afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waarvoor je allergisch bent. De meeste bomen, grassen en planten bloeien tussen februari en september. In deze periode heb je dan ook kans op verschijnselen van hooikoorts. De echte piek van het hooikoortsseizoen ligt in mei en juni, als de grassen bloeien. Al met al kun je dus een hele periode van het jaar flink klachten hebben.

Meisje op de Gebieden
kat

Hypnotherapie 

Immunoloog Michael Levi ziet een allergie als een soort fobie van het immuunsysteem. Het lichaam reageert overspannen op een ongevaarlijke stof door antistoffen aan te maken. Deze antistoffen zorgen voor de allergische reactie zoals jeuk, tranende ogen, benauwdheid en huiduitslag. De jeuk, brandende ogen of uitslag komt dus niet door het allergeen, maar is een reactie van de antistoffen van het lichaam zelf.

 

Bij de allergie behandeling richt de hypnotherapeut zich op het her-programmeren van het immuunsysteem. Als de oorspronkelijke 'vergissing' in het afweersysteem is rechtgezet, blijft de allergische reactie uit. Door dit her-programmeren wordt de impuls van buiten losgekoppeld van de reactie binnen. 

Voordat je kunt starten met een behandeling, moet er eerst door een arts worden vastgesteld dat je inderdaad een allergie hebt en waarvoor.

  • Hypnotherapie kan ondersteunen bij hooikoorts, huisstofmijt en mildere allergieën.

Mevr. D. - hooikoorts

Ik had sinds een aantal jaren ( denk 8 jaar) hevige hooikoortsklachten. Rond de hooikoortsperiode, vanaf maart/ april, had ik veel last van klachten als niezen en vermoeidheid en benauwdheid. Dit jaar was het extreem. Door de klachten kon ik niet genieten van het buiten zijn en doordat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik kon mijn werkzaamheden niet uitvoeren zoals ik deze graag wilde doen.
Met mij gaat het nu goed. Met de hooikoorts ook. Af en toe een kleine niesbui maar verder geen klachten meer gelukkig! Ik heb de hypnose en de begeleiding als heel fijn ervaren.

Samen tuinieren
Jonge ruiter

Allergie honden en paarden, slaapproblemen, angst

Hoi Elja, 

Na sessie 1 allergieën: X heeft geen last meer gehad van de paarden. Ze is met school mee geweest naar de manege en daar heeft ze paarden, schapen en een hond geknuffeld. Tot nu toe heeft ze nergens last van gehad. Gisteravond de hypnose weer gedaan en ze heeft als een blok geslapen.

 

Na sessie 3: (angst en nachtmerries) Even een update; de sessie heeft goed geholpen. X slaapt al stukken beter en is minder afhankelijk en aanhankelijk. Ze is veel rustiger. De hypnose doen we elke avond voor het slapengaan. Ze vindt het echt heerlijk en ik voel haar dan wegzakken in ontspanning. Heel fijn. 

bottom of page