top of page

Long COVID 

Worstel je met de aanhoudende effecten van Long COVID?

Vecht je tegen hardnekkige symptomen die je dagelijks leven en welzijn beïnvloeden?

Het is tijd om een natuurlijke en krachtige manier te ontdekken die je kan helpen op je weg naar herstel.

Welkom bij ons gespecialiseerde hypnotherapie programma dat is ontworpen om mensen met Long COVID te ondersteunen. 

Wat is Long COVID

Long COVID verwijst naar de aanhoudende symptomen die je kunt ervaren na het doormaken van een Corona (COVID-19) infectie. Lichamelijke symptomen hierbij zijn:

 • vermoeidheid, zwakte

 • kortademigheid

 • algeheel gevoel van ziek-zijn

 • niet herstellen van inspanning

Ook lijkt bij Long COVID de stressrespons verstoord, wat wil zeggen dat het zenuwstelsel is ontregelt. Dit geeft klachten als:

 • gevoeligheid voor prikkels

 • concentratiestoornissen, hersenmist

 • slaapproblemen

 • angst, somberheid, psychische klachten

 

Niezen
Naar muziek aan het luisteren

Hypnotherapie bij Long COVID

Long COVID kan een enorme impact hebben op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Hypnotherapie is een veilige en effectieve manier om de symptomen van Long COVID te verminderen. In staat van diepe ontspanning (hypnose) is je geest ontvankelijker voor suggesties, waardoor je positieve veranderingen kunt aanbrengen in je gedachten, gevoelens en gedrag, en symptomen zoals chronische vermoeidheid, hersenmist, slapeloosheid, angst kunt verlichten.

 

Door middel van hypnotherapie leer je waardevolle hulpmiddelen en technieken om stress te beheersen, je immuunsysteem te versterken en je algehele welzijn te verbeteren, zodat het lichaam kan herstellen.

Hypnotherapie richt zich op

 • Long COVID lijkt het autonome zenuwstelsel te ontregelen, het staat als het ware steeds "aan". Hypnotherapie helpt deze stressrespons verlagen zodat het lichaam kan herstellen en de overgevoeligheid voor prikkels vermindert​

 • Long COVID kan ademhalingsmoeilijkheden geven; hypnotherapie combineert diepe ontspanning, technieken en suggesties om de ademhaling te verbeteren

 • Long COVID kan slaapstoornissen veroorzaken, die andere symptomen kan verergeren. Hypnotherapie helpt het slaappatroon verbeteren, vermoeidheid te verminderen en je algehele gezondheid verbeteren

 • Hypnotherapie kan je helpen bij het verminderen van chronische pijn en zwakte die voorkomt bij Long COVID, zodat je minder medicatie nodig hebt en je algehele kwaliteit van leven verbetert.

 • Angst, zorgen maken en depressie komen veel voor bij Long COVID. Hypnotherapie zorgt voor vermindering van stress en angst, om zo je mentale gezondheid te verbeteren.

Man in zeewind
Gele jurk

Anne's ervaring

"Op aanraden van mijn huisarts die positief was over jouw therapie ben ik gestart met hypnotherapie. Wat ik zelf niet meer voor mogelijk had gehouden, voelt nu als "ik zit op de goede weg". Stap voor stap ga ik vooruit, ik heb veel minder last van prikkels. Boodschappen doen kan ik beter volhouden, ik kan langer weg en meer meenemen. Achter de laptop werken gaat beter, ik ben niet meer helemaal kapot nadien. Ik voel me veel energieker zelfs de omgeving valt het op. Mijn man vindt dat ik energieker en krachtiger loop. Laatst heb ik voor het eerst sinds corona 's avonds gefietst naar het dorp. Normaal was ik 's avonds helemaal kapot, laat staan dat ik nog ging fietsen. En ook de ochtend erna voelde ik mij goed. Ik was laatst in het ziekenhuis voor controle en de andere keren als ik op de rolband stond was ik helemaal naar, net alsof ik dronken was. Nu ging dat goed. Ook in het ziekenhuis zelf kon ik veel rustiger rondlopen, eerder voelde ik mij in mijzelf opgeslagen, en dacht alleen maar laat mij met rust. Nu voel ik me helderder en opener in mijn hoofd. Dus al met al ben ik heel tevreden ik maak nog steeds stappen vooruit!"

Zet vandaag de eerste stap om je COVID klachten te verminderen en je energie te herstellen   

Hypnotherapie voor Long COVID kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen.
Dit is net zo effectief als therapie volgen bij mij in de praktijk.
We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.


Kies het programma wat bij je past en meld je hier aan

Hypnotherapie bij Long COVID

 • wetenschappelijk onderbouwde hypnotherapie 

 • je kunt direct starten

 • comfortabel vanuit je eigen huis of met begeleiding

 • 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips in je eigen therapie omgeving of app

 • slechts 20 minuten per dag

 • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen

 • vergoeding vanuit zorgverzekering *)

phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een onstpannen luister sessie voor jou klaar gericht op herstel. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om long COVID klachten angst en stress te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je herstel,

we leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

Longen 600 X 600.png

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je long COVID klachten te verbeteren: voeding, beweging, slapen, stress, etc.

ByMich (23 van 73).jpg

Mocht je eerst willen weten of hypnotherapie geschikt is voor jou of heb je andere vragen, dan schroom niet om contact met ons op te nemen. 

bottom of page