top of page

Ontdek hoe hypnotherapie verlichting kan bieden

Long COVID

Worstel je met de aanhoudende effecten van Long COVID?
Vecht je tegen hardnekkige symptomen die je dagelijks leven en welzijn beïnvloeden?

Het is tijd om een natuurlijke en krachtige manier te ontdekken die je kan helpen op je weg naar herstel. 
Door middel van hypnotherapie leer je waardevolle hulpmiddelen en technieken om stress te beheersen, je immuunsysteem te versterken en je algehele welzijn te verbeteren, zodat het lichaam kan herstellen.

Long COVID

Long COVID verwijst naar de aanhoudende symptomen die je kunt ervaren na het doormaken van een Corona (COVID-19) infectie. Lichamelijke symptomen hierbij zijn:
• vermoeidheid, zwakte
• kortademigheid
• algeheel gevoel van ziek-zijn
• niet herstellen van inspanning

Ook lijkt bij Long COVID de stressrespons verstoord, wat wil zeggen dat het zenuwstelsel is ontregeld.

Dit geeft klachten als:
• gevoeligheid voor prikkels
• concentratiestoornissen, hersenmist
• slaapproblemen
• angst, somberheid, psychische klachten

Hypnotherapie bij Long COVID

Long COVID kan een enorme impact hebben op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Hypnotherapie is een veilige en effectieve manier om de symptomen van Long COVID te verminderen. In staat van diepe ontspanning (hypnose) is je geest ontvankelijker voor suggesties, waardoor je positieve veranderingen kunt aanbrengen in je gedachten, gevoelens en gedrag, symptomen zoals chronische vermoeidheid, hersenmist, slapeloosheid en angst kunt verlichten.

Hypnotherapie richt zich op

  • Long COVID lijkt het autonome zenuwstelsel te ontregelen, het staat als het ware steeds "aan".
  Hypnotherapie helpt deze stressrespons verlagen zodat het lichaam kan herstellen en de
  overgevoeligheid voor prikkels vermindert​

  • Long COVID kan ademhalingsmoeilijkheden geven; hypnotherapie combineert diepe ontspanning,
  technieken en suggesties om de ademhaling te verbeteren

  • Long COVID kan slaapstoornissen veroorzaken, die andere symptomen kan verergeren. Hypnotherapie
  helpt het slaappatroon verbeteren, vermoeidheid te verminderen en je algehele gezondheid verbeteren

  • Hypnotherapie kan je helpen bij het verminderen van chronische pijn en zwakte die voorkomt bij Long
  COVID, zodat je minder medicatie nodig hebt en je algehele kwaliteit van leven verbetert.

  • Angst, zorgen maken en depressie komen veel voor bij Long COVID. Hypnotherapie zorgt voor
  vermindering van stress en angst, om zo je mentale gezondheid te verbeteren.

Zet vandaag de eerste stap om je COVID klachten te verminderen en je energie te herstellen

Hypnotherapie voor Long COVID kun je bij ons volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen.
Dit is net zo effectief als therapie volgen bij ons in de praktijk.
We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

Programma Long COVID

  • ​je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • voor thuis 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips via app en eigen therapie
  omgeving
  • slechts 20 minuten per dag
  • wetenschappelijk onderbouwd
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen darmgerichte sessie voor jou klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om buikklachten angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je maag-darm stelsel, we leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening darmen.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je maag-darmgezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress, etc.

Oudere vrouw met kort haar

Anja - LongCOVID

"Op aanraden van mijn huisarts die positief was over jouw therapie ben ik gestart met hypnotherapie. Wat ik zelf niet meer voor mogelijk had gehouden, voelt nu als "ik zit op de goede weg". Stap voor stap ga ik vooruit, ik heb veel minder last van prikkels. Boodschappen doen kan ik beter volhouden, ik kan langer weg en meer meenemen. Achter de laptop werken gaat beter, ik ben niet meer helemaal kapot nadien. Ik voel me veel energieker zelfs de omgeving valt het op. Mijn man vindt dat ik energieker en krachtiger loop. Laatst heb ik voor het eerst sinds corona 's avonds gefietst naar het dorp. Normaal was ik 's avonds helemaal kapot, laat staan dat ik nog ging fietsen. En ook de ochtend erna voelde ik mij goed. Ik was laatst in het ziekenhuis voor controle en de andere keren als ik op de rolband stond was ik helemaal naar, net alsof ik dronken was. Nu ging dat goed. Ook in het ziekenhuis zelf kon ik veel rustiger rondlopen, eerder voelde ik mij in mijzelf opgeslagen, en dacht alleen maar laat mij met rust. Nu voel ik me helderder en opener in mijn hoofd. Dus al met al ben ik heel tevreden ik maak nog steeds stappen vooruit!"

Jonge lachende vrouw

Sandra - LongCOVID

"In de eerste weken merkte ik dat de ergste vermoeidheid minder werd. Activiteiten zoals een stukje lopen of wat doen in huis waren langer vol te houden. Ik vond het luisteren naar jouw sessies heel prettig, ze hielpen me ontspannen en beter slapen. Het heeft even geduurd, maar ik ben nu zo ver dat ik weer fulltime aan het werk ben! Dat is nog wel pittig, maar zo fijn dat dat weer kan. Ik ga je oefeningen en sessies blijven doen want ik heb er nu vertrouwen in dat er nog meer mogelijk is voor mij. "

Gelukkig dokter

Huisarts A. - Long COVID

"Ik ben nu 3 weken bezig met jouw programma. Ik zie er iedere dag naar uit om een sessie te luisteren. Het geeft me ontspanning en een positief gevoel. Wat ik merk is dat de allesomvattende moeheid wat minder lijkt, dat zorgt ook dat ik overdag wat helderder ben. Ik plan mijn werk zorgvuldig in en neem twee momenten op de dag om een sessie te luisteren en je oefeningen toe te passen. Een hele prettige manier om zo vanuit mijn eigen huis deze therapie te kunnen volgen". 

Kies welke behandeling bij jou past en meld je aan

Hypnotherapie voor LongCOVID kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. Dit is net zo effectief als therapie volgen bij mij in de praktijk. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

bottom of page