top of page
de raad doetinchem.jpg

Medisch Hypnose Centrum
algemene informatie.

Over het Medisch Hypnose Centrum 

Medisch Hypnose Centrum biedt hypnotherapie en integrale psychosociale therapie, zowel op locatie als online. Een traject ziet er als volgt uit:

 • Afspraak maken: Bij het schriftelijk, online of telefonisch maken van een afspraak ontvang je een bevestiging per email met adresgegevens en een link om je persoonlijke gegevens en intakeformulier in te vullen en terug te sturen.

 • Eerste afspraak: Tijdens de eerste afspraak worden je hulpvraag en doelstelling besproken. Er volgt een uitleg over de behandeling en een eerste sessie. Samen wordt beoordeeld of er voldoende vertrouwen is om de samenwerking aan te gaan of dat medisch advies of een andere behandeling nodig is.

 • Vervolgafspraken: Vervolgens worden één of meerdere vervolgafspraken ingepland om te werken aan de oplossing van het probleem of de klacht.

 • Thuisopdrachten: Voor thuis krijg je huiswerkopdrachten of geluidsopnamen mee.

Voor meer informatie en of om een afspraak te maken, neem contact op.

Online programma's 

Bij Medisch Hypnose Centrum is het mogelijk om hypnotherapie vanuit je eigen huis te volgen. Onze programma's bevatten diverse luistersessies, aanvullende informatie, oefeningen en tips gericht op jouw specifieke klacht.

Kenmerken van onze programma's:

 • Evidence-based: Onze hypnotherapieprogramma's zijn wetenschappelijk onderbouwd en effectief.

 • Zelfstandig of met begeleiding: De programma's zijn volledig zelfstandig te volgen, met bij sommige programma's de optie voor begeleiding.

 • Directe toegang: Na het invullen van je gegevens en betaling ontvang je direct toegang tot het aangevraagde programma en kun je meteen starten.

 • Betalingsgemak: Betaling geschiedt in termijnen. Per termijn ontvang je een factuur die je kunt indienen bij de zorgverzekering. Voor vergoedingen, zie verderop.

Belangrijk: Onze programma's vervangen geen bezoek aan de (huis)arts voor nieuwe of onbekende klachten, noch vervangen ze medicijnen of andere therapieën die je volgt. Bij twijfel, neem contact met ons of je behandelaar op.

Voor meer informatie of om je aan te melden, neem contact op.

Videoconsult 

Voor cliënten die niet naar de praktijk kunnen of willen komen, biedt Medisch Hypnose Centrum de mogelijkheid voor een videoconsult. Dit consult maakt gebruik van een beveiligde videoverbinding via ClickDoc, een AVG-proof beveiligde verbinding, en werkt op mobiele telefoon, Ipad, laptop of computer.

Tijdens dit consult kunnen wij een intake gesprek houden, of wanneer je al eerder geweest bent je voortgang bespreken. Aansluitend is het mogelijk om een aangepaste behandeling te doen, of wij spreken een gepersonifieerde hypnose sessie voor jou in en sturen deze op. Je kunt deze sessie in je vertrouwde omgeving op een gewenst tijdstip afluisteren.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat deze vorm van therapie even effectief is als een reguliere hypnotherapie sessie.

Vergoeding hypnotherapie 

Bij Medisch Hypnose Centrum beschikken zowel de praktijk als de therapeut over een AGB-code, waardoor je je behandelingen kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Je dient zelf je factuur in te dienen bij je zorgverzekering.

Vergoedingen:

 • Aanvullende verzekering: Hypnotherapie wordt door meerdere zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder de noemer alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg. Voor deze zorg is geen wettelijk verplicht eigen risico of wettelijke eigen bijdrage van toepassing.

 • Erkende beroepsvereniging: Onze therapeuten zijn aangesloten bij de NBVH, een erkende beroepsvereniging. Hypnotherapeuten die bij deze vereniging zijn aangesloten, hebben een beroepsopleiding gevolgd op HBO-niveau of hoger en worden vergoed.

Belastingvoordeel en Werkgeversbijdrage:

 • Belastingaftrek: Het is mogelijk om de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasting op te voeren onder psychosociale hulpverlening/begeleiding.

 • Werkgeversbijdrage: Vraag je werkgever naar de mogelijkheid om in het kader van de Wet Poortwachter geld beschikbaar te stellen voor re-integratie.

Klacht- en tuchtrecht

Wanneer je ontevreden bent over de therapie, of over onze benadering, dan nodigen wij je van harte uit om hier met ons over in gesprek te gaan. Mochten wij er samen niet uitkomen, dan kun je bij onderstaande instanties terecht. 

Onze individuele therapeuten vallen onder het klachtrecht van de NBVH en het tuchtrecht van de RBCZ.

Wij zijn aangesloten bij de geschillencommissie van de SCAG. en bij de WKKGZ

bottom of page