top of page

Bedplassen - Broekpoepen 

Bedplassen is niet alleen erg vervelend voor kinderen, ook voor hun ouders of verzorgers is het vaak erg lastig om mee om te gaan. Gebroken nachten, schaamte, beddengoed wassen, niet durven logeren of op kamp....

kind slapen.webp

Wanneer een kind vanaf een jaar of 5 tijdens de slaap zonder opzet één of meerdere malen per nacht in bed plast noemen we een bedplasser. 
Daarbij is onderscheid tussen kinderen die ’s nachts nooit droog geweest zijn (primair bedplassen) en kinderen die al helemaal zindelijk waren maar die opnieuw in bed zijn gaan plassen (secundair bedplassen). Bij meer dan de helft van de kinderen komt bedplassen in de familie voor. 

Bij bedplassen is het goed om eerst een medische reden uit te sluiten (bijvoorbeeld blaasontsteking, kleine blaas, andere ziekte) 

Naar mate je kind ouder wordt, is bedplassen steeds vervelender. De leeftijd komt dat ze willen logeren, op kamp gaan, en je kind kan zich ook enorm schamen. 

Vaak slapen kinderen heel diep, zijn moeilijk te wekken. Echter uit onderzoek blijkt dat kinderen in elke fase van diepe of ondiepe slaap kunnen plassen.

Wanneer medische redenen van bedplassen zijn uitgesloten is hypnotherapie te overwegen, hier bereiken we vaak goede resultaten mee.

Gelukkige Student

Bedplassen jongeman 15 jaar

Ouder: "Het is helemaal goed met X. Hij is heel positief hoe het gaat. Zijn "mantra' brengt hem weer naar dat gevoel tijdens de hypnose. Hij is daar heel positief over. Volgens mij zijn we er door :-) Maar nog meer ben ik jou erkentelijk wat voor wat je klaarblijkelijk is gelukt. Echt SUPER en had ik maar eerder geweten dat jij dit kunt.... Nogmaals heel erg bedankt en ik houd je op de hoogte".

Meisje met konijnenoren

Jongedame K. - bedplassen en overdag ongelukjes 

Het plassen gaat goed,

We hebben in de nacht nog geen ongelukjes gehad :-) overdag gaat het ook beter met de aangepaste tekst :-)

Heel fijn. Dank je wel.

bottom of page