top of page

Gespecialiseerd centrum voor de behandeling van maag - darmklachten

Hypnose voor thuis

In Nederland zijn veel mensen met lichamelijke of chronische klachten, zoals bijvoorbeeld buikpijn, PDS of functionele dyspepsie, slaapproblemen, pijnklachten, depressieve klachten, blaaspijnsyndroom, overgangsklachten, of zogenaamde somatisch onvoldoende verklaarbare klachten (SOLK) 

Vaak zorgen deze klachten voor een mindere kwaliteit van leven; je hebt pijn, bent vermoeid, je voelt je somber of angstig. Ook kun je problemen ervaren met werk, school en hobby's. 
 

Voor heel veel klachten blijkt medische hypnose heel goed te werken. Hypnose combineert een aangename ontspanning met oefeningen waarin je je dingen voorstelt en suggesties. Dat zijn woorden/zinnen waarvan we weten dat ze invloed hebben op hoe je je voelt of die processen in je lichaam kunnen aansturen. Denk maar eens aan een hele zure citroen, waar je een hap uit gaat nemen. Voel je al speeksel in je mond?

 

Hypnose lijkt een beetje op dagdromen, en dat kan iedereen. Dit kun je ook thuis: je krijgt dan ingesproken sessies die je zelf afluistert; door dit dagelijks te doen vergroot je het effect. Zo kun je hypnose gebruiken om je gezondheid te beïnvloeden.

Hoe werkt het?

Het enige wat je hoeft te doen is lekker gaan liggen en luisteren. Door het volgen van mijn stem kun je heerlijk diep ontspannen en de dingen die ik vertel kun je je makkelijk voorstellen. Je bent een beetje tussen slapen/waken in, vergelijkbaar met dagdromen of meditatie.

In deze diep ontspannen staat kun je makkelijk dingen leren, processen in je lichaam aansturen en veranderingen maken. In staat van hypnose verminderen of verdwijnen stress, angst en pijnklachten. Door regelmatig luisteren, het herhalen, zul je sneller en dieper verandering maken.Bij het Medisch Hypnose Centrum kun je voor zowel buikpijn als andere klachten hypnose voor thuis volgen. Onderzoeken laten zien dat dit even effectief is als hypnose bij een therapeut.

Hypnose en pijn

Om er achter te komen waarom hypnose bijvoorbeeld buikpijn vermindert, hebben onderzoekers gekeken naar de pijnsignalen in de hersenen. Deze pijnsignalen zorgen ervoor dat mensen voelen dat ze buikpijn hebben. Op een scan was zichtbaar hoeveel pijnsignalen er in de hersenen binnenkwamen. Terwijl de deelnemers aan het onderzoek naar hypnose sessies luisterden, hebben de onderzoekers nogmaals scans van de hersenen gemaakt. Daarop zagen ze dat het aantal pijnsignalen steeds minder en minder werd tijdens de hypnose en bij veel mensen ging de pijn zelfs helemaal weg. Hierdoor weet men dat hypnose de pijngevoeligheid in de hersenen verandert en de buikpijn vermindert.  

Gespecialiseerd centrum voor maag - darmklachten

Naast ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de behandeling van PDS, dyspepsie en IBD, zowel bij volwassenen als kinderen. Speciaal voor mensen met PDS en maag-darmklachten heb ik de programma's  "Je buik de baas" en "Je maag de baas" ontwikkeld. Voor Nederland de eerste programma's voor PDS, IBD en dyspepsie welke ook volledig vanuit huis te volgen zijn. Hieraan hebben een psycholoog, diëtistes, een medisch adviseur en sport- en leefstijlcoach meegewerkt. Inmiddels heb ik vele honderden mensen effectief geholpen. Ik werk veel samen met huisartsen, ziekenhuizen, diëtistes en MDL artsen door het hele land. 

 

Deze behandelingen heb ik samengevoegd tot een unieke en vooral werkende aanpak;Programma Je buik de baas voor prikkelbare darmsyndroom PDS


Programma Je maag de baas voor functionele dyspepsie


Programma Je buik de baas voor kinderen met PDS of buikpijn


Programma Je buik de baas voor PDS klachten bij IBD  

Een programma met duurzame resultaten én wetenschappelijk onderbouwd. Inmiddels heb ik vele mensen van hun klachten af geholpen en verwijzen (huis)artsen en ziekenhuizen vanuit het hele land naar mij door.

 

​​Bij ruim 90% van de mensen verdwijnen de klachten grotendeels of geheel, zonder dieet, beperkingen of bijwerkingen.

Dr. Sjoukje Nauta - MDL arts Deventer Ziekenhuis

"Elja is een nuchtere Achterhoekse die mensen, die kampen met het prikkelbare darmsyndroom, buikpijn of maagklachten, een effectieve behandeling biedt met darmgerichte hypnotherapie.
Ik beveel haar centrum graag aan bij mijn patiënten"

Sjoukje Nauta - 383 525.jpg
Dr M Otten.jpg

Dr. Marten Otten - Medisch Centrum Veluwe

"Het prikkelbare darmsyndroom is een veel voorkomende aandoening waarvoor meerdere behandelingen mogelijk zijn. Hypnotherapie is één van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is, dat wanneer de behandeling aanslaat het effect heel lang kan aanhouden".

Dr. Melanie Meijer - huisarts Bloem Leefstijlkliniek

"Buikpijn of een prikkelbare darm?
Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen. Met hypnotherapie word je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan".

daniel kesz_edited.jpg

Prof. Dr. Daniel Keszthelyi MDL arts Maastricht

"Een van de andere bewezen effectieve behandelingen voor PDS
is hypnotherapie. Hypnotherapie is geen voodoo, maar een
techniek waarbij met diepe relaxatie en hypnotische suggesties geprobeerd wordt de verstoorde communicatie tussen de
hersenen en darmen te herstellen".

Dr. Marten Otten - Medisch Centrum Veluwe

"Het prikkelbare darmsyndroom is een veel voorkomende aandoening waarvoor meerdere behandelingen mogelijk zijn. Hypnotherapie is één van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is, dat wanneer de behandeling aanslaat het effect heel lang kan aanhouden".

Dr M Otten.jpg
Dr Whorwell.jpg

Prof dr P. Whorwell MDL arts Manchester (UK)

"Hypnotherapie biedt een unieke oplossing voor het probleem PDS omdat het een breed scala aan pathofysiologische processen kan wijzigen om zo tot symptoom bestrijding te komen".

Dr. Roy de Jong MDL arts Anna zorggroep

"Hypnotherapie is voor mij een van beste PDS behandelingen. Goed bezig dus Elja en dat jullie hier pro actief mee omgaan!"

roy de jong mdl.jfif

Wil je meer weten? 

Voor veel mensen is hypnotherapie nieuw. Wanneer jij meer wilt weten; hoe het werkt, hoe het voelt, of jij geschikt bent om hypnotherapie te volgen, dan klik op één van onderstaande opties.
Wij vertellen je graag meer! 

bottom of page