top of page

Vragen aan Hypnotherapeut

Bijgewerkt op: 15 jul.


Vragen aan Hypnotherapeut

Vragen aan Hypnotherapeut

Hypnotherapie kan een effectieve manier zijn om verschillende doelen te bereiken, zoals gewichtsverlies, stressvermindering, en het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke begeleiding krijgt, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen aan je hypnotherapeut. In dit artikel bespreken we essentiële vragen die je kunt stellen tijdens je eerste consult.

1. Wat is uw ervaring en kwalificatie?

Het is cruciaal om te weten welke opleiding en ervaring de hypnotherapeut heeft. Vraag naar:

 • Certificeringen en Opleidingen: Welke opleidingen heeft de therapeut gevolgd en bij welke instellingen?

 • Ervaring: Hoe lang werkt de therapeut al als hypnotherapeut en hoeveel cliënten hebben ze behandeld?

2. Wat is uw specialisatie?

Hypnotherapie kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het is nuttig om te weten of de hypnotherapeut ervaring heeft met jouw specifieke probleem of doelstelling:

 • Specialisaties: "Ik ben gecertificeerd/gediplomeerd door Academy Hypnos (4 jaar HBO) en heb 15 jaren ervaring in hypnotherapie."

3. Hoe verloopt een typische sessie?

Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten tijdens een sessie:

 • Duur van de Sessies: Hoe lang duurt een gemiddelde sessie? De sessies duren 1 uur

 • Technieken: Welke hypnosetechnieken worden gebruikt? Diverse technieken gebruik ik.

 • Structuur: Hoe is een sessie opgebouwd, van begin tot eind? We beginnen een sessie met een inductie- je in trance of hypnose brengen, dan behandelen wij je klacht en daarna halen wij je uit de

4. Wat zijn de kosten en zijn er pakketten beschikbaar?

Financiële overwegingen zijn ook belangrijk:

 • Kosten: Wat zijn de kosten per sessie? De kosten kan je hier terug vinden

 • Pakketten: Zijn er pakketten of kortingen beschikbaar voor meerdere sessies? "Jazeker, afhankelijk waar je mee komt zijn er pakketten."

5. Wat kan ik doen om de effectiviteit van de sessies te vergroten?

Hypnotherapie werkt het beste als je er actief aan meewerkt:

 • Voorbereiding: Zijn er dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op de sessies? "nee er is geen speciale voorbereiding nodig"

 • Thuiswerk: Zijn er oefeningen of technieken die je thuis kunt oefenen? "Alle oefeningen en technieken die je thuis kan doen staan voor je in je persoonlijk therapie portaal"

6. Zijn er risico's of bijwerkingen?

Hoewel hypnotherapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke risico's:

 • Risico's: Zijn er mogelijke bijwerkingen of risico's die je moet weten? "Hypnotherapie is veilig en kent geen bijwerkingen"

7. Wat zijn de verwachtingen na de sessies?

Weten wat je kunt verwachten na de sessies helpt je om realistische doelen te stellen:

 • Resultaten: Wat voor resultaten kun je verwachten en hoe snel? "dat is afhankelijk voor welke klacht je komt. Voor de stoppen met roken werkt het direct, voor de maagband ook, maar voor de functionele maag-darmstoringen bemerken de meeste pas na 2-3 weken de eerste verbeteringen."

 • Nazorg: Is er nazorg of follow-up beschikbaar na de sessies? "Je kan ons altijd benaderen via email/app of via je therapie portaal"

8. Hoe wordt de voortgang gemeten?

Het is belangrijk om te weten hoe de voortgang zal worden gemeten en geëvalueerd:

 • Voortgang: Hoe houdt de hypnotherapeut de voortgang bij? "Ja wij houden scorelijsten bij, we evalueren je voortgang tijdens elke sessie en passen de behandeling aan indien nodig."

 • Evaluatie: Zijn er regelmatige evaluaties om te zien of de therapie effectief is? "Wij onderhouden op regelmatige basis contact"

9. Wat moet ik doen als ik vragen of zorgen heb tussen sessies?

Een goede communicatie is cruciaal:

 • Contact: Hoe kun je de hypnotherapeut bereiken als je vragen of zorgen hebt tussen sessies? "Je kunt me altijd bereiken via [E-mail/Telefoon/Therapieportaal] voor vragen of zorgen tussen sessies."

Conclusie

Het stellen van deze vragen aan je hypnotherapeut kan je helpen om een goed geïnformeerde keuze te maken en ervoor te zorgen dat je de best mogelijke begeleiding krijgt. Hypnotherapie kan een krachtig hulpmiddel zijn voor persoonlijke groei en verbetering, maar het is belangrijk om een therapeut te vinden die past bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Met deze kennis ben je beter voorbereid om een weloverwogen beslissing te maken en het meeste uit je hypnotherapie sessies te halen.


Comments


bottom of page