top of page

Waarde-gedreven Zorg binnen het Medisch Hypnose Centrum voor PDS en IBDWaarde-gedreven Zorg binnen het Medisch Hypnose Centrum voor PDS en IBD

Bij het Medisch Hypnose Centrum focussen we op waarde-gedreven zorg voor patiënten met Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en Inflammatoire Darmziekten (IBD). In dit artikel bespreken we onze aanpak, waarbij we zorguitkomsten meten en zowel praktijk- als videoconsulten aanbieden. De resultaten tonen geen significant verschil in uitkomsten tussen de twee methoden, maar wel in de frequentie van consulten en kostenbesparing.

Wat is Waarde-gedreven Zorg?

Waarde-gedreven zorg draait om het maximaliseren van de waarde voor patiënten. Dit betekent dat we zorguitkomsten verbeteren en tegelijkertijd kosten beheersen. Bij het Medisch Hypnose Centrum meten en verbeteren we continu de effectiviteit van onze behandelingen, met speciale aandacht voor PDS en IBD.

Zorguitkomsten voor PDS en IBD

PDS en IBD hebben een grote impact op de kwaliteit van leven. Een effectieve behandeling vraagt om een benadering die zowel lichamelijke als psychologische aspecten aanpakt. Medische hypnose is een bewezen effectieve methode om symptomen te verminderen en de algehele levenskwaliteit te verbeteren.

Meten van Zorguitkomsten

In ons centrum meten we verschillende zorguitkomsten:

  • Vermindering van symptomen (zoals buikpijn en diarree)

  • Verbetering van de kwaliteit van leven (QoL)

  • Vermindering van stress en angst

  • Tevredenheid van patiënten

Deze uitkomsten worden regelmatig geëvalueerd om de effectiviteit van onze behandelingen te waarborgen.


Praktijksessies versus Videoconsulten

We behandelen PDS en IBD met zowel traditionele praktijksessies als videoconsulten. Beide methoden blijken effectief, maar er zijn verschillen in de frequentie van consulten en kosten.

Praktijksessies

Traditionele praktijksessies bieden directe interactie tussen patiënt en hypnotherapeut. Sommige patiënten prefereren dit vanwege de persoonlijke benadering. Echter, de gemiddelde consultfrequentie in de praktijk was 8,4, wat leidde tot hogere kosten voor zowel patiënten als hypnotherapeuten.

Videoconsulten

Videoconsulten bieden een flexibel alternatief, waardoor patiënten vanuit huis kunnen deelnemen. Dit heeft geleid tot een daling van de gemiddelde consultfrequentie naar 2,2. De zorguitkomsten blijven vergelijkbaar met die van praktijksessies, maar de kosten zijn aanzienlijk lager.

Het Digitale Patiëntenportaal

Een sleutel tot het succes van onze videoconsulten is het digitale patiëntenportaal. Dit portaal maakt het gemakkelijk voor patiënten om afspraken te maken, hun voortgang te volgen en contact op te nemen met hun hypnotherapeut. Het portaal heeft bijgedragen aan een vermindering van consultfrequentie en kosten.

Consultfrequentie en Kostenbesparing

Dankzij het digitale patiëntenportaal is de consultfrequentie in de praktijk gedaald van 8,4 naar 4,5. Dit heeft geleid tot een kostenbesparing van 48%. Bij videoconsulten is de frequentie gedaald van 3 naar 2,2, met een kostenbesparing van 67%. Deze cijfers tonen het potentieel van digitale zorgoplossingen om efficiëntie en kostenbesparing te bevorderen.

Patiënttevredenheid

Een ander belangrijk aspect is de tevredenheid van patiënten. Het digitale patiëntenportaal geeft patiënten meer controle over hun zorg en maakt communicatie met hypnotherapeuten eenvoudiger. Feedback wijst erop dat de meeste patiënten zeer tevreden zijn met de geboden flexibiliteit en toegankelijkheid.

Waarde-gedreven Zorg binnen het Medisch Hypnose Centrum voor PDS en IBD

Hoewel de huidige resultaten veelbelovend zijn, blijven er uitdagingen bestaan. De integratie van digitale zorgoplossingen vereist voortdurende investeringen in technologie en training. We moeten ervoor zorgen dat alle patiënten toegang hebben tot de zorg die ze nodig hebben, ongeacht hun technologische vaardigheden.

Onderzoek en Innovatie

We blijven ons inzetten voor onderzoek en innovatie om onze zorg te verbeteren. Toekomstige studies richten zich op het optimaliseren van digitale zorgoplossingen en het verkennen van nieuwe behandelmethoden. Samenwerking met andere instellingen en het gebruik van geavanceerde technologieën zijn cruciaal om waarde-gedreven zorg voor PDS en IBD naar een hoger niveau te tillen.

Het Belang van Persoonlijke Zorg

Ondanks de voordelen van digitale zorgoplossingen, blijft persoonlijke interactie essentieel voor een effectieve behandeling. Het vinden van een balans tussen digitale en traditionele zorg, waarbij de behoeften van elke patiënt centraal staan, is belangrijk.

Conclusie

Het Medisch Hypnose Centrum heeft aangetoond dat zowel praktijksessies als videoconsulten effectief zijn in de behandeling van PDS en IBD. Het gebruik van een digitaal patiëntenportaal heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van consultfrequentie en kosten, zonder dat de zorguitkomsten daaronder lijden. Onze waarde-gedreven benadering focust op het verbeteren van zorguitkomsten en het beheersen van kosten.

Door voortdurende innovatie en een patiëntgerichte aanpak streven we ernaar de best mogelijke zorg te bieden voor patiënten met PDS en IBD. Onze ervaringen tonen het potentieel van digitale zorgoplossingen en het belang van een benadering in de behandeling van chronische aandoeningen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page