top of page

Het Belang van Waarde-gedreven Zorg voor PDS en IBD

Bijgewerkt op: 14 jul.

Het Belang van Waarde-gedreven Zorg voor PDS en IBD

In de moderne gezondheidszorg staat waarde-gedreven zorg steeds meer in de schijnwerpers. Maar wat houdt dit precies in, en waarom is het zo belangrijk? Bij het Medisch Hypnose Centrum hebben we ons gespecialiseerd in waarde-gedreven zorg voor patiënten met Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en Inflammatoire Darmziekten (IBD). Onze aanpak omvat zowel traditionele praktijkconsulten als innovatieve (video)consulten, ondersteund door een digitaal patiënten portaal. In deze blog bespreken we waarom het cruciaal is om deze zorgmethode toe te passen.

Focus op de Patiënt

Waarde-gedreven zorg legt de nadruk op de resultaten die er echt toe doen voor de patiënt. Voor mensen met chronische aandoeningen zoals PDS en IBD betekent dit dat we ons richten op het verbeteren van hun kwaliteit van leven, het verminderen van symptomen en het beheersen van stress en angst. Dit vraagt om een uitgekiende unieke benadering waarbij zowel lichamelijke als psychologische aspecten worden aangepakt. Medische hypnose is een effectieve behandeling die hierbij helpt, en door zorguitkomsten continu te meten, kunnen we de effectiviteit van onze behandelingen blijven verbeteren.

Efficiëntie en Kostenbesparing

Een van de grootste voordelen van waarde-gedreven zorg is de efficiëntie en kostenbesparing die het met zich meebrengt. In ons centrum hebben we geconstateerd dat videoconsulten niet alleen de consultfrequentie verlagen, maar ook de kosten aanzienlijk verminderen. Traditionele praktijksessies waren gemiddeld 8,4 consulten, terwijl dit bij het gebruik van het digitale patiënten portaal is gedaald naar ~4,5. Bij videoconsulten is de frequentie zelfs gedaald naar 2,2. Deze vermindering vertaalt zich in een kostenbesparing voor patiënten van respectievelijk 48% en 67%. Deze cijfers tonen aan dat we met digitale zorgoplossingen dezelfde kwaliteit van zorg kunnen bieden tegen lagere kosten.

Toegankelijkheid en Flexibiliteit

De implementatie van een digitaal patiënten portaal speelt een cruciale rol in onze waarde-gedreven aanpak. Dit portaal maakt het voor patiënten eenvoudiger om afspraken te maken, hun voortgang te volgen en contact op te nemen met hun hypnotherapeut. Deze toegankelijkheid en flexibiliteit zijn vooral belangrijk voor patiënten die moeite hebben om fysiek naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld door mobiliteitsproblemen of een drukke agenda. Door digitale oplossingen te integreren, zorgen we ervoor dat alle patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben, op een manier die voor hen het meest praktisch is.

Patiënttevredenheid

De tevredenheid van onze patiënten is een belangrijke indicator voor het succes van onze zorgaanpak. Het digitale patiënten portaal geeft patiënten meer controle over hun zorgtraject en vergemakkelijkt de communicatie met hun hypnotherapeut. Feedback van patiënten laat zien dat zij zeer tevreden zijn met de flexibiliteit en toegankelijkheid die het portaal biedt. Deze positieve ervaringen dragen bij aan het algehele welzijn en herstelproces van de patiënt.

Het Belang van Waarde-gedreven Zorg voor PDS en IBD

Waarde-gedreven zorg bij patienten met PDS en/of IBD betekent ook dat we voortdurend zoeken naar manieren om onze zorg te verbeteren. Innovatie speelt hierin een sleutelrol. Door te investeren in nieuwe technologieën en behandelmethoden, kunnen we onze zorgaanpak blijven optimaliseren. Samenwerking met andere instellingen en voortdurende research helpen ons om up-to-date te blijven en de beste zorg te bieden voor patiënten met PDS en IBD.

Conclusie

Het toepassen van waarde-gedreven zorg binnen het Medisch Hypnose Centrum voor PDS en IBD is van groot belang. Het stelt ons in staat om de kwaliteit van leven van onze patiënten te verbeteren, kosten te besparen en zorg toegankelijker en flexibeler te maken. Door te blijven innoveren en de patiënt centraal te stellen, kunnen we de beste zorg leveren en een positieve impact hebben op het leven van mensen met deze chronische aandoeningen. Waarde-gedreven zorg is niet alleen een trend, maar een noodzakelijke evolutie in de gezondheidszorg die bijdraagt aan duurzame en effectieve zorg voor de toekomst.

Comments


bottom of page