Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in je eigen kunnen hebt; het geloof dat je op eigen kracht taken aankunt en met tegenvallers kunt omgaan.

Eigenwaarde is het beeld dat je op emotioneel niveau van jezelf hebt. Dit beeld is niet altijd redelijk of logisch. Voor jouw welzijn is het belangrijk dat je tevreden met jezelf bent, en dus een positieve eigenwaarde hebt ontwikkeld.

Het hebben van een gezonde dosis eigenwaarde en zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor geluk. Het is het verschil tussen een leven vol angst en onzekerheden en een bruisend en rijk leven vol energie en leuke ervaringen.

Eigenwaarde en zelfvertrouwen werken positief door in je leven, want hoe meer zelfvertrouwen en eigenwaarde je hebt, hoe beter je je voelt en hoe positiever anderen tegen je aankijken.

Het is heel normaal om je een beetje angstig te voelen of een gebrek aan zelfvertrouwen te hebben in een nieuwe sociale- of werksituatie.
Het wordt lastiger wanneer je constant negatieve gevoelens of gedachten over jezelf hebt; het idee dat anderen beter/leuker/knapper/ slimmer zijn; wanneer het je in het algemeen ontbreekt aan zelfvertrouwen of eigenwaarde waardoor je geen nieuwe dingen durft aan te pakken; wanneer je je erg verlegen of angstig voelt in gezelschap van andere mensen, of als je situaties gaat vermijden.
Dan heeft het een invloed op je levenskwaliteit, relaties en werk.

Het hebben van een gezonde dosis zelfvertrouwen leidt tot groei en zelfontplooiing. Zelfvertrouwen maakt je weerbaar en minder afhankelijk van het oordeel van anderen. Je durft voor je eigen mening uit te komen, initiatief te tonen en aan nieuwe dingen te beginnen. Zelfvertrouwen is dus niet alleen belangrijk voor je welzijn, ook de prestaties op je werk worden er gunstig door beïnvloed. Met hypnotherapie bekijken we de onderliggende problemen en zorgen we voor een nieuw perspectief. Jouw gevoelens en gedachten krijgen een nieuwe focus.

Lees hieronder ervaringen van anderen

ERVARINGEN

JONGEDAME L. - ZELFVERTROUWEN


Ik heb enkele weken geleden bij jou een hypnose sessie gehad.

Eerst wist ik niet of ik me beter voelde of niet. Maar gedurende de week voelde ik me steeds beter

en ook zelfverzekerder. Ik had ineens gesprekken met wildvreemden etc. Het lijkt wel of ik meer open sta dan anders. Bedankt!

B. (17 JAAR) - EXAMENSTRESS ZELFHYPNOSE

Sinds afgelopen jaar heb ik geleerd om zelf, hypnose toe te passen. Ik wist vanuit eerdere ervaringen dat hypnose niet eng is, maar eigenlijk heel fijn. Toch vond ik het spannend dit bij mijzelf toe te passen. Er was een hele dag cursus voor uit getrokken. Samen met een paar anderen ben ik hier heel goed in begeleid. Aan het eind van de dag kon ik dan ook daadwerkelijk mijzelf onder hypnose brengen. De reden waarom ik dit wou kunnen was vooral voor presentaties en examens die er aan zaten te komen.


De dag van het eerste examen brak aan. Het weekend ervoor had ik nog gezonde spanning. De week zelf heb ik geen moment last gehad van zenuwen. Ik ken mezelf, ik maak mijzelf zenuwachtig. Maar ik wordt vooral ook zenuwachtig van anderen. Door van te voren de zelfhypnose toe te passen heb ik nergens last van gehad. Dit was echt heel erg prettig. Ik ben er ook van overtuigd dat dit tot betere cijfers heeft geleid.


Dan het volgende punt, presenteren. Ik zit nu in het eerste jaar HBO en heb mijn eerste presentatie gehad. Best lastig: nieuwe klas, nieuwe school, nieuwe vakken en dan ook nog presenteren. In eerste instantie zag ik er erg tegenop. Maar ik wist dat de zelfhypnose mij hierbij kon helpen. De presentatie was op een maandag morgen. De avond daarvoor en de morgen zelf heb ik hypnose toegepast. Ik heb geen zenuwen ervaren en de presentatie afgesloten met het cijfer negen. De zelfhypnose heeft mij met heel veel dingen geholpen, en veel opgeleverd.

MEVR. K. - ZELFVERTROUWEN

Mijn vriend is bij jou geweest voor zijn zelfvertrouwen te vergroten. Het gaat heel goed met hem hij heeft heel veel baat gehad bij de behandeling. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid, hij maakt makkelijker contact met andere mensen en hij voelt zich ook niet meer zo opgelaten, wanneer hij bij andere mensen is of bijvoorbeeld in een winkel.

HypnoseCentrumOost Wiedenbroeksingel 4 7481BT Haaksbergen 06 - 21 400 992 info@hypnosecentrumoost.nl