SLAAPPROBLEMEN

 

Slaap is een periode van rust die we nodig hebben om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Slecht slapen kan op verschillende manieren tot uiting komen:

 

•       Slecht slapen ’s nachts

Problemen met inslapen en doorslapen en te vroeg wakker worden. Piekeren, stress, angst kunnen het slapen bemoeilijken. Soms spelen daarbij verkeerde slaapgewoonten een rol. Ook kunnen er lichamelijke neurologische stoornissen in het spel zijn. Voorkomende aandoeningen zijn ademhalingsstoornissen tijdens de slaap (slaapapneu) en het syndroom van rusteloze benen.

•     Slaperigheid overdag

Sommige mensen hebben overdag last van vergrote slaperigheid en vermoeidheid. Ze vallen op willekeurige momenten in slaap zonder dat ze bij machte zijn dat tegen te gaan. Deze mensen kunnen last hebben van de zeldzame aandoening narcolepsie. Of zij zijn ten gevolge van een ademhalingsstoornis tijdens de slaap (slaap-apneu) oververmoeid geraakt. Ook zijn er mensen die kampen met de gevolgen van een slechte nachtelijke slaap,soms door lichamelijke klachten, soms door een onregelmatig levenspatroon of door het gebruik van bepaalde medicijnen en/of genotsmiddelen.

•     Verstoord slaap-waakritme

De hersenen regelen het slaap-waakritme. De 'biologische klok' is bij ieder mens anders ingesteld. Via de ogen reageert het regulatiecentrum in de hersenen op veranderingen in de lichtintensiteit van de buitenwereld die van invloed zijn op het tijdstip van inslapen en wakker worden. De biologische klok kan ontregeld worden, bijvoorbeeld door lang uitslapen op vrije dagen, vliegreizen of door het werken in ploegendienst. Bij sommige mensen wijkt die biologische klok van nature af van het maatschappelijke ritme. Dit kan hun functioneren ernstig belemmeren.

•   Ongewenste gedragingen ’s nachts

Hierbij kan gedacht worden aan slaapwandelen, angstaanvallen, bedplassen en tandenknarsen.

Ervaringen met hypnotherapie lees hieronder.

ERVARINGEN

MEVR. E. - SLAAPPROBLEMEN

Bij HypnoseCentrumOost heb ik zelfhypnose aangeleerd gekregen.
Dit helpt mij enorm goed bij mijn slaapproblemen. Thuis slaap ik over het algemeen wel goed, maar zodra ik ergens anders slaap (vakantie, hotel, of uit logeren ook al is het maar bij familie) is het drama. Dan lig ik de hele nacht wakker. Na een paar nachten ben ik dan op een gegeven moment zo uitgeput dat ik wel wat slaap.
Maar nu pas ik de zelfhypnose toe en dan ben ik meteen zo ontspannen dat ik gelijk in slaap val! En ik slaap nu ook overal. Nu kan ik er ook weer naar uit kijken om op vakantie te gaan of ergens anders te slapen!

MEVR. N. - SLAPELOOSHEID

Ik sliep al wekenlang heel slecht, ik had daardoor totaal geen energie meer voor mijn werk, mijn gezinsleven, of om dingen te doen. Ik sportte veel en graag maar dit lukte mij niet meer. De huisarts heeft mij antidepressiva voorgeschreven, niet omdat ik depressief zou zijn maar voor de bijwerking dat ik beter zou slapen. Ongelofelijk, maar na één sessie slaap ik weer goed en ik voel me heel ontspannen! En dat is echt een verademing!  Ik vond het ook heel verrassend om erachter te komen waarom ik niet sliep. 

MEVR. J. - SLAAPPROBLEMEN, OPVLIEGERS, ROKEN

Ik ben twee keer bij jou geweest, de eerste keer voor mijn opvliegers en slapen, en de tweede keer om te stoppen met roken. 
Ik vond de hypnose erg fijn en jouw begeleiding ook. Sinds de hypnose slaap ik weer heel goed, ik heb 18 jaar heel slecht geslapen. Nu moet mijn man mij 's morgens soms wakker maken! De opvliegers zijn ook bijna weg ik word er 's nachts niet meer wakker van. 
En ik ben helemaal van het roken af,, helemaal zonder moeite. Dank je wel! En ik kom je zeker nog een keer opzoeken in Haaksbergen.

MEVR. L. - SLAAPPROBLEMEN, ANGST

Ik zou nog even laten weten hoe het met mij gaat. Ik wilde even mijn nachtdiensten afwachten voordat ik je een berichtje terug zou sturen. 
Eigenlijk gaat het wel goed. Ik slaap goed en mijn nachtdiensten gingen ook goed. Kon daarna lekker slapen. 
De gedachten dat het ooit bij een volgende zwangerschap ofzo zou terug komen is nog niet weg maar word niet meer angstig  van deze gedachten. 

Mevr. R. is 72 jaar en komt bij mij voor ondersteuning bij afvallen. Mevrouw heeft hartritmestoornissen en loopt permanent met een bewakingskastje. Vóór de hypnotherapie sliep mevr. slecht, boven te zien op de rode balkjes (3 uur slaap) en gele balkjes (5 uur slaap) Na de hypnose is haar slaapprobleem zeer positief veranderd, bijna allemaal groene balkjes van 7 uur slaap per nacht.

HypnoseCentrumOost Wiedenbroeksingel 4 7481BT Haaksbergen 06 - 21 400 992 info@hypnosecentrumoost.nl