top of page

Opgeblazen buik, buikpijn of diarree?
Ontdek hoe je zonder diëten of supplementen je klachten kunt aanpakken!

SIBO

Op internet staan veel adviezen rondom SIBO. Veel "voedingsdeskundigen" prijzen hiervoor testen aan, supplementen en dieetvoorschriften. Deze werkwijze mist wetenschappelijke onderbouwing.
Hypnotherapie herstelt op een effectieve wijze je maagdarmklachten, veilig, 100% natuurlijk, en het helpt je zonder dieet of beperkingen binnen een paar weken naar een rustige buik en een vrij leven.

SIBO wat is het?

SIBO staat voor Small Intestinal Bacterial overgrowth, met andere woorden er is een bacteriële overgroei in de dunne darm. SIBO is geen ziekte op zich, maar het kan een gevolg zijn van een ander of eerder ziektebeeld.

Een aantal mogelijke oorzaken zijn: 
• na een darminfectie
• na een operatie waarbij een deel van de maag of een deel van de dikke darm is verwijderd
• een verstoorde darmwerking 
• een verminderde aanmaak van enzymen door de alvleesklier
• ernstige ontstekingsziekten in spijsverteringsstelsel
• verminderd maagzuur of veel gebruik van maagzuurremmers zoals omeprazol
• veelvuldig gebruik van medicatie zoals antibiotica en chemotherapie

Behandeling van SIBO

Op internet staan veel adviezen rondom SIBO. Veel "voedingsdeskundigen" prijzen hiervoor testen aan, supplementen en dieetvoorschriften. Hiermee claimen ze de dunne darmbacteriën te verhongeren. 
Deze werkwijze mist wetenschappelijke onderbouwing. Veel voedingsadviezen lijken op wat er wordt voorgeschreven in het FODMAP en eliminatie dieet.
Vaak kosten deze testen en supplementen veel geld. Langdurig zomaar allerlei voedingsmiddelen uit je eetpatroon halen geeft vaak meer problemen: steeds gevoeliger reageren op voeding, ondervoeding, missen van essentiële voedingsstoffen. 

Wanneer er een vermoeden is voor SIBO laat dit onderzoeken in een ziekenhuis, en indien nodig laat je begeleiden door een diëtist die gespecialiseerd is in het FODMAP dieet en PDS. 
Zomaar voedingsadviezen volgen via internet, aanschaffen van dure testen en voedingssupplementen is verspilde energie en geld, en het kan zelfs je gezondheid verder schaden.

Hypnotherapie bij SIBO

Bij de prikkelbare darmen is er een verstoring ontstaan tussen de darmen en hersenen; er gaan teveel en te sterke signalen heen en weer. De hersenen worden pijngevoeliger, de darmen gaan steeds sterker reageren op onschuldige prikkels zoals voeding, inspanning, temperatuur, stress en emoties. Deze geven op hun beurt meer stress en zo beland je in een vicieuze cirkel. Een speciale vorm van hypnotherapie herstelt deze miscommunicatie tussen hersenen en darmen. Het richt zich op de bron van het probleem: het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darmen. 

Hypnotherapie is gebaseerd op ruim 40 jaar klinisch onderzoek. Hypnotherapie biedt een significante en blijvende vermindering of volledige verdwijning van lichamelijke en psychische klachten, waaronder verbeterde darmfunctie, vermindering van stress en angst, betere voedingstolerantie, en een gevoel van vrijheid. Hypnotherapie is veilig, 100% natuurlijk, en het helpt je zonder dieet of beperkingen binnen een paar weken naar een rustige buik en een vrij leven.

Prof. Dr. Daniel Keszthelyi

Hoofd afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten specialisatie PDS

In zijn inaugurele rede vertelt professor dr. Keszthelyi meer over de rol van de hersen-darm-as en hoe hypnotherapie effectief is in de behandeling van PDS en functionele dyspepsie. "Hypnotherapie, in welke vorm dan ook aangeboden, leidt tot langdurige verbetering van klachten".

Video

Video

Video afspelen

Hypnotherapie hoe werkt het

Hypnotherapie werkt met een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Je leert met behulp van rustgevende beelden (visualisatie) suggesties en oefeningen je maag-darmkanaal te beïnvloeden en beter te ontspannen. Deze diepe ontspanning helpt ook bij het verminderen van angst, stress en depressieve gevoelens.
 
Darmgerichte hypnotherapie herstelt de miscommunicatie tussen hersenen en darmen. Het richt zich op de bron van het probleem: het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darm. Wat kun je verwachten:
• pijnklachten verminderen of verdwijnen
• herstellen van de stoelgang
• je vrij voelen om de dingen te doen die wilt doen zonder darmongemakken
• geen zorgen meer over wat je wel en niet kunt eten
• meer energie, beter slapen
• ontspanning
• weer controle over je buik en je leven
• oppakken van werk, sociale contacten en hobby's 
• En dat alles zonder diëten, medicijnen of bijwerkingen.

Onze unieke en effectieve methode

Naast ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de behandeling van PDS, dyspepsie en IBD, zowel bij volwassenen als kinderen. Speciaal voor mensen met PDS en maag-darmklachten heb ik de programma's  "Je buik de baas" en "Je maag de baas" ontwikkeld. Voor Nederland de eerste programma's voor PDS en dyspepsie welke ook volledig vanuit huis te volgen zijn. Hieraan hebben een psycholoog, diëtistes, een medisch adviseur en sport- en leefstijlcoach meegewerkt. Inmiddels heb ik vele honderden mensen effectief geholpen. Ik werk veel samen met huisartsen, ziekenhuizen, diëtistes en MDL artsen door het hele land. 

Je buik de baas werkt met evidence based ofwel wetenschappelijk onderbouwde hypnotherapie, aangevuld met alles wat jij nodig hebt om weer met een rustige buik en vol energie te leven. 

Of je nu de voorkeur geeft aan onze direct toegankelijke online sessies, comfortabel vanuit je eigen huis, of de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding in één van onze praktijken, onze aanpak biedt een veilige, natuurlijke en effectieve weg naar een leven met minder of zelfs zonder darmklachten. Wij zetten in op een duurzame verbetering van je gezondheid.

Programma Je buik de baas

  Wetenschappelijk bewezen

  • ​je kunt direct starten
  • comfortabel vanuit je eigen huis of bij je therapeut
  • voor thuis 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips via app en eigen therapie
  omgeving
  • slechts 20 minuten per dag
  • wetenschappelijk onderbouwd
  • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen
  • vergoeding vanuit zorgverzekering *)
phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen darmgerichte sessie voor jou klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om buikklachten angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je maag-darm stelsel, we leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening darmen.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je maag-darmgezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress, etc.

"Ik heb de diagnose Sibo gekregen en volg hiervoor een dieet. ik dacht door in zee te gaan met een Orthomoleculaire Diëtiste dat ik mijn klachten op zou lossen. Het is alleen maar erger geworden! Ben daarnaast zeker 10 kilo lichter dan mijn normale gewicht. Weeg nu rond de 50. Normale gewicht 60 kilo. Ik heb veel last van boeren, en winden laten, gistgevoel in maag tot in de keel toe. Angst om normale voedingsmiddelen te eten omdat ik dan bang ben weer onderuit te gaan. Heb moeite controle terug te krijgen over mijn eigen systeem. Daarnaast onrustig en moe, een opgeblazen gevoel, kramp, misselijkheid, maagzuur, te weinig maagzuur lijkt wel waardoor ik moet boeren of de vertering niet goed gaat. Daarnaast is mijn ontlasting vaak brijerig..

Na 5 behandelingen hypnotherapie: "Het gaat goed met mij, ik heb er inmiddels 12 kilo bij.
Ik voel me fysiek en mentaal gelukkig weer goed. Ben sinds vorige week zelfs weer aan het werk! Ik vond de therapie zeer prettig en behulpzaam. Regelmatig naar Elja haar sessies geluisterd en wat ik geleerd heb in de praktijk gebracht ."

Danielle F.

Pico

Dr. Sjoukje Nauta - MDL arts Deventer Ziekenhuis

"Elja is een nuchtere Achterhoekse die mensen, die kampen met het prikkelbare darmsyndroom, buikpijn of maagklachten, een effectieve behandeling biedt met darmgerichte hypnotherapie.
Ik beveel haar centrum graag aan bij mijn patiënten"

Sjoukje Nauta - 383 525.jpg

Dr. Melanie Meijer - huisarts Bloem Leefstijlkliniek

"Buikpijn of een prikkelbare darm?
Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen. Met hypnotherapie word je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan".

Dr. Marten Otten - Medisch Centrum Veluwe

"Het prikkelbare darmsyndroom is een veel voorkomende aandoening waarvoor meerdere behandelingen mogelijk zijn. Hypnotherapie is één van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is, dat wanneer de behandeling aanslaat het effect heel lang kan aanhouden".

Dr M Otten.jpg

Kies welke behandeling bij jou past en meld je aan

Darmgerichte hypnotherapie kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. Dit is net zo effectief als therapie volgen bij mij in de praktijk. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.

Prof. Heiko de Schepper - Universitair ziekenhuis Antwerpen

"Blijf weg van dure supplementen of zinloze darmflora analyses"

heiko de schepper_edited.jpg
daniel keszthelyi.png

Prof. Dr. Daniek Keszthelyi - Maastricht Universitair Centrum

"Klachtenreductie bij PDS doe je als eerste door een
gezond voedingspatroon na te streven met voldoende vezels."
Het normaliseren van het voedingspatroon en het creëren van bewustwording maakt het volgen van ingewikkelde en veelal restrictieve diëten zoals het populaire laag-FODMAP dieet,
vaak helemaal onnodig."

Wil je meer weten? 

Voor veel mensen is hypnotherapie nieuw. Wanneer jij meer wilt weten; hoe het werkt, hoe het voelt, of jij geschikt bent om hypnotherapie te volgen, dan klik op één van onderstaande opties.
Wij vertellen je graag meer! 

bottom of page