Ervaringen van cliënten

Elja heeft misschien wel het krachtigste, nuttigste en meest complete programma gemaakt dat me duidelijk maakte waar mijn pds klachten allemaal vandaan kwamen en hoe ik ze kon beheersen en verminderen.

Marlies

Louise (4 weken bezig)

De pijn rechts onder in de buik is er niet meer, de spanning op de darmen is weg.  De ontlasting verloopt beter, dagelijks, neigt nu weer naar te vast. Maar m.n. als faeces diarreeachtig is, geeft dit bij mij de meeste klachten (misselijk gevoel, slap, duizelig, moe). Te vaste faeces is een familiekwaal, ondanks gezond leef-en eetpatroon sinds jeugd. Helaas.

Afgelopen maanden met de dood van geliefde labrador (op 2 maanden na 15 jaar geworden) en het wegvallen van alle activiteiten door Covid-19 waren niet makkelijk. En de angst voor besmetting (ik heb longproblemen). Alhoewel ik geen angstig persoon ben, speelde dit nu wel een rol.

Inmiddels is er weer een hond in huis en de vooruitzichten voor het najaar met aanvang van alle activiteiten zien er goed uit. Hopelijk krijg ik meer vat op de obstipatie met dit programma.


Na 8 weken:

Het gaat goed, regelmatige ontlasting meestal na het ontbijt, soms na het opstaan. Samenstelling is goed (scheelt WC papier!) Ook vrijwel dagelijks. Geen slap/duizelig ed gevoelens meer, buik is rustig. Erg prettig allemaal, ben er blij mee. Was altijd een snelle eter, dit heb ik al eerder veranderd. Ben de lunch weer zittend aan tafel gaan eten en ook daar boterham smeren/beleggen (zoals vroeger thuis). 40 jaar gewerkt, belegde boterhammen mee.... nu weer rustig ritme. Ontbijt (muesli) en diner altijd aan eettafel gedaan.

Louise

Ik ben er rustig door...

Ik heb er sinds ik gestart ben vrijwel helemaal geen last meer van. Dus ik kijk er elke avond wel naar uit om het programma weer op te pakken. Ben er helemaal rustig door en het geeft veel vertrouwen in mijn eigen lichaam.

 

Ellen 7 weken bezig

Fijne feestdagen gehad!

Het gaat gelukkig erg goed en ik merk dat ik steeds meer ontspan en minder buikklachten heb. De ene dag ligt het nog wel aan de oppervlakte, maar de volgende dag kan het ook totaal weg zijn. Ik heb iig van de feestdagen kunnen genieten en zonder stress kunnen eten!! 

 

Annelies 3 weken bezig

Nooit meer een energiedip...

Ik geniet heel erg van de luistersessies en vind je stem ook echt superfijn.

Ik merk dat ik weer meer in contact kom met mijn darmen/lichaam. Ik zie mijn darmen weer meer als een liefdevol onderdeel van mezelf i.p.v. als een lastpost en buiten de oefeningen om communiceer ik ook vaker met mijn buikje om haar gerust te stellen als er onrust is. 

Qua eetpatroon ben ik veel minder streng tarwe en suiker gaan mijden maar eigenlijk leidt dit niet tot extra klachten t.o.v. eerst. Ook de groei van de Candida lijkt er maar beperkt op te reageren dus wat een ontzettende meevaller is. 

Dat vind ik fijn want ik was er wel aan toe er wat losser in te staan. Mijn buik maakt wel veel meer lawaai laatste weken, ik weet niet of dit door de voeding komt. 

Ook heb ik een paar keer gemerkt in de (vroege) ochtend buikpijn te hebben, dat had ik eerst niet. De diepe buikademhaling vind ik echt heerlijk. Als ik gespannen ben kan ik er in het begin soms niet goed bijkomen maar na een tijdje lukt het en is het zoo ontspannend die 5 minuten.

Wat ik ook merk is dat ik heel stabiel door de dag heen ga qua energie. Ik heb eigenlijk nooit meer een energiedip zoals ik voorheen had als ik suiker of iets anders (amandelen/tarwe) had gegeten. Daar ben ik echt superblij mee.

Het vertrouwen in mijn buikje groeit dus!

Francy 8 weken bezig

Medisch_hypnose_centrum

Opgeblazenheid, pijn, obstipatie, ik ben er af

Hoe heb ik de begeleiding ervaren? Als fantastisch!!! Een aanrader. Persoonlijke begeleiding en zorg op maat. Veel bruikbare tips. Wc houding, ontspanningsoefeningen.

En de luisteropnames zijn heerlijk. En als ik eens onrustig ben trek ik mij ook even terug om er een te luisteren.
Het helpt meteen. Hierna voel ik mij weer herboren.

Elja wekt en geeft vertrouwen en is altijd bereikbaar voor hulp en advies. Het gaat verder dan alleen maar je therapeut zijn. Je krijgt het gevoel dat alles bespreekbaar is en niets gek is.
Pijn, opgeblazenheid, obstipatie,  ik ben er vanaf!

Annemarie (27)

Op en af...

....Maar goed, je vroeg hoe t met mij gaat?!

Het blijft  zoeken naar de balans; zo heb ik een topdag en zo'n “doe niet mee dag”.

Na 11 weken is er veel veranderd; ik heb veel minder pijn; meer zin in m.n. dingen en het beheerst m.n. dagelijkse ding minder. En ik heb nog steeds wel een beetje de pest in als ik een afspraak moet afzeggen; ofwel ik ben er nog niet! In al mijn nuchterheid begrijp ik heus wel dat ik in deze weken niet zomaar de knop om kan zetten na dik twaalfjaar ellende.

En toch vertrouw ik er op dat van PDS kan genezen; een mens heeft zeker een zelfhelend vermogen!! En als de 12 weken voorbij zijn ga ik zeker door met de oefeningen, ff voor nu, groet.

Els 11 weken bezig

Astrid (10 dagen bezig)

Het gaat al erg goed, ik ben nu 10  dagen bezig en ik heb geen pijn meer en ik kan al veel beter poepen. Ik heb wel vakantie gehad en ga zo weer onregelmatig werken. Het programma is zó makkelijk in te passen in de dag. Ik luister elke dag en ben nu al blij!

Astrid

Eerste dagen bijgehouden

Ík heb de afgelopen 13 dagen een beetje bij gehouden hoe het gaat en ik dacht ik laat je even wat weten.
De eerste 4 dagen heb ik nog een onrustig ontlasting patroon gehad waarbij ik ook 1x een diarree remmer heb gebruikt. Ondanks het onregelmatige en wisselende ontlasting patroon voelde ik die dagen wel meer rust in mijn buik.
De 6 dagen daarna heb ik iedere dag 1x een normale drol gepoept, wat gek maar super tof ook. Ik voelde me zelf verzekerd en heb zelfs een jurkje aan durven doen op de verjaardag van mijn peetkindje.

Linn

Medisch_hypnose_centrum

Mijn buik is rustiger en minder kramp

Ik ben heel blij dat ik het programma gevolgd heb, want wat nu al goed merkbaar is dat die nerveuze spanning in m'n lichaam verdwenen is.

M'n lichaam als één geheel en warm aan voelt. Wat heel fijn is.
Mijn buik voelt rustiger, ik heb minder kramp.
Ik heb de laatste weken veel afspraken gehad en die zijn allemaal heel goed verlopen.

Kan mezelf goed onder hypnose brengen, ben goed aan het oefenen, het lukt me erg snel.

M'n darmen daar gaat het ook nog steeds goed mee, ben d'r erg blij mee. 

Inge (38)

Misselijkheid...

Mijn misselijkheid is nachts is heel erg. Het is me al een keer gelukt om in gedachten de apotheek te doen en warempel het heeft gewerkt.

 

Marja 2 weken bezig

Marieke (6 weken bezig)

Het is goed gegaan in de auto. De spanning voor die tijd is zo groot dat ik dagen daarvoor al dunne ontlasting heb. Vanaf dat we weer thuis waren is er niet echt meer iets aan de hand. Waarschijnlijk dus gewoon door de spanning. Voor het weg gaan heb ik nog even extra een hypnose van je beluisterd. Het werkt al voor een groot deel. Hopelijk over een tijdje ook beter in de auto en op plekken waar je iets langer moet wachten of bij wandelingen. Jullie hebben wel echt een mooi programma om aan te bevelen hoor! Ben er al erg blij mee, dankjewel.

Marieke 

Marina (4 weken bezig)

Even een kleine update van mij, het gaat heel goed, al sinds 2 weken geen buikpijn meer, elke dag goede ontlasting en ik slaap veel beter. Dus ik ben super enthousiast.

Marina

Wij zijn zo overtuigd van ons programma, dat wanneer jij niet tevreden bent je binnen twee weken na aankoop, een bericht kunt sturen. 

Dan krijg je zonder gedoe je geld terug. 

 

Hoi Elja, ik ben nu een week en 1 dag bezig en merk echt al wel verschil! Ongelooflijk! Mijn stoelgang is anders, ik ben wat ‘rustiger’ en ben niet meer zo in m’n hoofd bezig met de wc! Ik verheug me iedere dag weer op een nieuwe hypnose want ze geven me echt ontspanning!

Mieke, Crohn en PDS. 1 week bezig

Ik ben enorm tevreden over de behandeling. Vooral de hypnosesessies waren erg rustgevend en effectief. Door de therapie ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken en ben ik mijn lichaam en geest en de verbinding tussen die twee beter gaan begrepen. Dat was erg behulpzaam.

Ik heb de therapeute als erg competent en meelevend ervaren. Ik had het gevoel dat ze haar tips en oefeningen goed aan mijn behoeftes wist aan te passen, wat ik erg prettig vond. Ook vond ik dat ze mij veel uit kon leggen over prikkelbare darmsyndroom en relevante informatie voor het herstel heeft meegegeven. Ik had niet verwacht dat ik bijna geen last meer zou hebben van mijn darmen en ben erg gelukkig dat ik weet hoe ik hier in de toekomst mee om kan gaan, wanneer ik er weer last van zou krijgen.

Eva 

Medisch_hypnose_centrum

Het gaat supergoed!

Dag Elja, even een berichtje van mij. Ik wil je danken voor al je steun en begeleiding. Het gaat echt supergoed met mij, misschien ben ik er ontvankelijk voor, de sessies zijn erg aangenaam en helpen mij enorm. Ik vertel het aan iedereen wat ik gedaan heb want het heeft mij erg goed geholpen. Al 10 tallen jaren lang heb ik buikpijn, en een opgeblazen gevoel en diarree aanvallen en nu is het weg!  Als ik jou en het programma een cijfer moet geven geef ik je een 9! Aan mij heb je een echte ambassadeur ;-)

Loes (6 weken bezig)

PDS_therapie_hypnose

Mijn huisarts was eerst tegen de therapie, nu is hij helemaal om. (4 weken bezig)

Vanaf mijn 15de heb ik al PDS.
Ik had deze therapie met mijn huisarts besproken en hij was een paar jaar geleden nog ertegen. Nu zei hij, doe het maar en laat mij weten of dit helpt. Want ik had alles al gedaan, medicatie, poeders en pillen het leek alsof hij niet meer wist wat met mij te doen.
Na de eerste week sliep ik al veel beter, mijn pijn die ik elke dag had is bijna weg en mijn opgeblazen gevoel en winderigheid is ook bijna weg. Elja vertelde mij dat de verbeteringen die ik nu doormaak blijvend zijn. Mijn huisarts is (nog steeds) verbaasd. 

Hannie (80 jaar)

Medisch_hypnose_centrum

Wist niet wat ik kon verwachten..

Toen mijn huisarts mij hypnotherapie voorstelde, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik had er wel eens over gehoord maar ik had hele andere ideeën over hypnotherapie. Meer van wat je ziet op TV.  Maar ik vond het een zeer ontspannen manier van therapie met veel informatie en tips. Het was ook prettig dat ik het vanuit huis kon volgen en jullie toch bijhielden hoe het met mij ging. Dat gaf een goed gevoel. Ik kon de oefeningen makkelijk toepassen en het dagelijks luisteren is erg fijn. Het heeft mij in ieder geval enorm op weg geholpen, waarvoor dank!!

Jessica

Medisch_Hypnose_Centrum_PDS

Twee weken bezig

Wat een relaxte vorm van therapie is dit, ik was eerst sceptisch en wist niet wat ik kon verwachten. Ik ben nu twee weken bezig en ik kan al naar de wc zonder laxeermiddelen. De sessie "rivier" heeft mij zo goed geholpen, ik ben nu al blij. Ben benieuwd waar ik over 10 weken sta ;-) 

Miranda 
Medisch_hypnose_centrum

Ik vind alles wat ik zoek in dit programma.

De voornaamste klachten  die ik had waren opgeblazen gevoel/winderigheid en pijn in de buik. Het ontlastingspatroon was erg onregelmatig.  

Het fijne is dat ik altijd toegang heb tot het programma , de ontspanning helpt mij enorm, want ik voel veel stress door de corona. De beelden die je mij laat oproepen passen bij mij. Ze zijn aangenaam en helpen mij direct met mijn klachten. Die zijn (bijna) weg en ik verwacht dat ik na het programma bijna hersteld ben. Wat een levens veranderende therapie is dit voor mij. Dank je wel Elja. 

Ellen (10 weken bezig)

hypnotherapie huisarts

Buikpijn de Baas

"Buikpijn of een prikkelbare darm?

Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen.

Met hypnotherapie word je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan".

Dr. Melanie Meijer, huisarts

Dokter Bloem Leefstijl kliniek Zutphen

Medisch_Hypnose_Centrum_PDS

Eindelijke weer de stad in

Even een berichtje van mij... Het gaat goed met me. Ben al verschillende keren in de stad geweest en heb al sinds lange tijd niet zo veel meer ondernomen.. Jouw training heeft me absoluut de juiste duw gegeven. Het is heel fijn om eindelijk steeds meer verbetering te voelen. Mijn man en dochter vinden t natuurlijk ook fijn dat ik weer dingen kan ondernemen. Vooral voor mijn dochter vind ik t heerlijk!!

Het mooiste wat me gegeven is is dat ik nu echt diep van binnen voel dat ik alles in mij heb om een prachtige toekomst tegemoet te gaan... Stapje voor stapje. Het is het waardevol geweest en nogmaals dank voor je enthousiaste steun!

Miranda 
PDS

Wat een mooie therapie is dit

Je vroeg mij een review te schrijven. Nou graag! Jij hebt mij zo goed geholpen. Na 5 jaar PDS ben ik een ander mens geworden zegt mijn omgeving. Door een tip van een collega, die ook het programma had gevolgd, ben ik in december begonnen.  Die tip had op geen beter moment kunnen komen, ik was helemaal klaar met mijn darmen, ik had het gevoel dat die niet meer bij mijn lichaam hoorden en ik had geen vertrouwen meer in mijn lijf. Vooraf had ik nog vragen en twijfels, en die wist Elja goed te beantwoorden,  ik had direct een goed gevoel bij het programma. Online maar toch met hulp dichtbij want je was altijd bereikbaar via de app. De therapie en de luistersessies zijn fijn, aangenaam en zeer ontspannend. ik bemerkte al na een aantal dagen dat mijn pijn, mijn windjes en mijn opgeblazen gevoel al stukken minder werd, en dit heeft zich in de weken daarna gestaag doorgezet. Ik kan na 8weken zeggen dat ik makkelijker kan poepen en ik ga regelmatiger naar naar het toilet. Nu heb ik nog nauwelijks nog last, en zodra ik last heb, dan luister ik naar je en doe mijn ademhaling oefening. Werkt perfect bij mij. Superblij!   

Jolinde 
Medisch_hypnose_centrum

Mijn darmen beheersen mijn leven niet meer

Tijdens de therapie heb ik geleerd om mijn darmen bewust te ontspannen. Mijn darmen beheersen nog maar voor 5% mijn leven, mijn klachten van pijn en opgeblazenheid zijn zo goed als weg. Ook kan ik weer meer voedingsmiddelen verdragen. Naast de geluidsopnames krijg je ook veel goede tips Elja gaf mij het gevoel dat ze mij serieus heeft genomen. Zij is rustig, luistert goed en heeft aandacht. Ik heb de begeleiding als goed en prettig ervaren

Daniel (23)
Review Hypnotherapie

Unieke oplossing

"Hypnotherapie biedt een unieke oplossing voor het probleem PDS omdat het een breed scala aan pathofysiologische processen kan wijzigen om zo tot symptoombestrijding te komen".

Prof dr P. Whorwell  MDL arts

Manchester (UK)

pds_hypnose_beter_gezond
Het gaat goed met me, ik ben een stuk minder angstig en misselijk. Ik denk er ook veel minder aan. Ik sta er niet meer mee op. Ik had dit weekend ook veel feestjes en verplichtingen waar ik normaal tegen op zag en nu gewoon met veel zin heen ben geweest.
Het gaat steeds beter.
Dankjewel voor alles!
Monique 
therapie_pds

Toen mijn huisarts darmgerichte therapie voorstelde vond ik het eerst wel een beetje raar, wist niet zo goed wat ik kon verwachten. 

Maar ik werd wel serieus genomen. Ik vond de therapie goed, fijne gesprekken en oefeningen.

Ik gebruik nu de geluidsopnames en ademhalings- oefeningen nog steeds. Die zijn fijn.

Jestin (32)
PDS therapie voor iedereen
De therapie was prettig, de oefeningen kon ik goed thuis uitvoeren. De ademhalings- en de ontspanningsoefeningen voor thuis waren erg waardevol voor tijdens en tussen de buikpijnen. Elja was heel aardig, rustig, begripvol, erg betrokken. Ik vond de therapie heel prettig en er was sprake van goed overleg en uitleg.
Lauren
pds_hypnose_beter_gezond
Je behandeling heeft zeker goed aangeslagen, ben een stuk zekerder en heb het gevoel te kunnen beïnvloeden. Stoelgang is ook weer regelmatiger. Kortom, succes!
Irene 
Medisch_hypnose_centrum
Ik heb de therapie en ontspanning- oefeningen als fijn ervaren.
Ik heb geleerd om mijn darmklachten niet meer mijn dag te laten verpesten.

Ik ben nog steeds lerende in dit proces maar ik heb er veel aan gehad.

Daarnaast heeft het me ook goed gedaan om wat meer oog voor het positieve i.p.v. het negatieve. Ik vond vooral de ontspannende oefeningen fijn om tot rust te komen en meer positiviteit te beleven. Elja vind ik een hele fijne vrouw. Ze is begripvol en heeft veel kennis om goede tips te geven.

Paula 
Review_Medisch_Hypnose_Centrum
Het gaat heel goed met Sem. Hij heeft geen buikklachten meer gehad. Hij zit weer lekker in zijn vel en dat merken we. Hij gaat weer met plezier naar school.
Sem (16)
buikpijn_pds_hypnose
Dag Elja, ik merk iets meer rust in mijn buik. Minder boeren, reflux, opgezette buik en winderigheid. Een fijne ontwikkeling!
Lisette (11 dagen bezig)
Medisch_hypnose_centrum_Review

Eindelijk gezondigd

...Wat betreft mijn buikklachten en de techniek met m'n handen op mijn buik zie ik resultaat. Ik heb weer meer en andere dingen kunnen eten zonder er veel last van te krijgen....en met het ontgroeningsweekend kon ik patat, chips en frisdrank eten/drinken. Ja ik weet, niet gezond ;-) maar wel fijn om een keer mee te kunnen doen!
Jacqueline 
Medisch_hypnose_centrum_Review

Net gestart

De sessies vind ik erg prettig om te doen. Ik word er ontspannen en rustig van. Ik slaap als een roosje,  één dag laatst last gehad van een pijnlijke buik... maar dat is al veel beter dus dan voorheen. Dus absoluut een rustige en niet pijnlijke maag en darmen. 

Ik zou het zeker iedereen aanraden dit te doen, want het is een wereld van verschil

Maria (8 dagen bezig met het programma)
Medisch_hypnose_centrum_Review

Hallo Elja, het gaat al een aantal dagen beter met me. Minder pijn in onderbuik, zowel wat frequentie als ernst betreft. Af en toe nog wel pijnklachten, maar werkelijk beduidend minder. Ik maak me er ook minder druk en bezorgd om. ook het slapen gaat nu beter, tevens minder piekeren als ik (toch) wakker word. 

Karel (12 dagen bezig met het programma)
Medisch_hypnose_centrum_Review

Ik heb nauwelijks nog pijnklachten in mijn (diepe) onderbuik. Deze zijn dus nagenoeg verdwenen. Bovendien slaap ik weer stukken beter en is vooral ook mijn piekergedrag beduidend verminderd. Ja, het één heeft invloed op het ander.

Karel (21 dagen bezig met het programma)
Medisch_hypnose_centrum_Review

Ik ben in september bij je geweest voor mijn eerste ervaring met hypnose.

Mijn probleem is/was dat ik tijdens mijn weekenden weg en tijdens vakanties steeds misselijk ben.

Ik zou je nog laten weten hoe het is gegaan.

Om te zien of de behandeling geholpen heeft moest ik een weekend weg plannen. En dat duurde even d.m.v. de corona.

Twee weken geleden ben ik met mijn man naar ... geweest. Een mooi appartement aan zee.

Ik heb de donderdag voor vertrek even wat last van spanning gehad maar eenmaal in bed en mezelf toegesproken te hebben is de angst/spanning afgezakt en heb ik een goede nacht gehad.

Dat hele weekend ben ik ontspannen geweest. Dat was een hele fijne ervaring.

Helaas konden we niet uiteten omdat de horeca dicht zit.

Ik heb door deze ervaring wat meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Nu maar hopen dat we snel weer op vakantie kunnen om te ervaren hoe dat nu gaat.

Nathalie 
Medisch_hypnose_centrum_Review

Betrokken

De therapie was prettig, de oefeningen kon Jelle goed thuis uitvoeren. Elja is zeer betrokken bij de voortgang. De ademhalingsoefeningen en de ontspanningsoefeningen voor thuis waren erg waardevol voor tijdens en tussen de buikpijnen. Elja was heel aardig, rustig, begripvol. Erg betrokken. We voelden ons zeker serieus genomen en we zijn niet aan het lijntje gehouden. Er was sprake van goed overleg en uitleg.

Jelle (14 jaar)
Medisch_hypnose_centrum

Naast Coeliakie had ik PDS klachten welke mijn leven nogal beheersten. Hiervoor ben ik op aanraden van de huisarts bij Elja in behandeling gegaan. De begeleiding was goed, de uitleg was duidelijk, de oefeningen waren goed te doen en als ik er een probleem mee had, werd dat opgelost. De oefeningen om te ontspannen en niet behulpzame gedachten los te laten heb ik als het meest waardevol ervaren. Met deze handvatten denk ik genoeg mee te hebben gekregen om zelf verder te kunnen gaan. Mijn darmklachten zijn zo goed als verdwenen, wel zal ik door mijn Coeliakie op mijn eten moeten blijven letten. Ik heb Elja als prettig ervaren en met kennis van zaken.

Moniek 

Wij zijn zo overtuigd van ons programma, dat wanneer jij niet tevreden bent je binnen twee weken na aankoop, een bericht kunt sturen. 

Dan krijg je zonder gedoe je geld terug. 

 

Hoe ik de therapie heb ervaren? Als super goed! De oefeningen waren waardevol, wat ik prettig vond was het leren ontspannen en dat je je hand op je buik kunt leggen. Het was allemaal heel duidelijk en ik heb er veel aan gehad. Elja is meelevend en toont interesse, ze heeft steeds meegedacht met gepaste oplossingen.
Johan
Medisch_hypnose_centrum

Komt hier jouw ervaring te staan...? 

 

Naam.... 
Medisch_hypnose_centrum

De afgelopen week wou ik je al schrijven maar kwam er steeds niet toe. Na de behandeling voelde ik mij apart op een positieve manier. Ik voelde mij blij, vrij en had zin om wat te doen. Ik had daarna ook de trip naar Amsterdam waar ik al voor een test kwam te staan door onderweg ergens wat te eten. De afgelopen maand had ik meer dit soort dingen staan en na een lange tijd, durf niet eens te schatten hoelang, heb ik zelfs weer in de stad wat gegeten. Dat was een hele grote stap voor mij. Ik voelde mij eerst nog wel gespannen maar wanneer ik op het terras zat, ebde het van mij weg. Ik haalde een paar keer diep adem en heb kunnen genieten van het eten (zelfs het bord leeggegeten). Ondertussen ook impulsief geluncht in de stad, uit eten geweest en een nacht gelogeerd bij mijn schoonouders. Af en toe merkte ik nog wel dat mijn lichaam en geest niet op een lijn is. De zogenaamde ‘aanvallen’ zijn lang niet meer zo extreem en ik voel mij ook beter als ik ergens ben.

Katinka
Medisch_hypnose_centrum

Het gaat iets rustiger... misschien wat minder opgeblazen gevoel... ik vind jou therapie zó rustgevend voor de geest en dat merk ik vooral. Door de geest wordt mijn buik ook rustiger... alles gaat langzaam... maar na vele jaren buikpijn wil ik dit niet meer... ik vind "de beschermlaag" zo prettig klinken en het verhaal is helemaal waar. Heel herkenbaar.

Marta (2 weken bezig)
Medisch_hypnose_centrum

ik merk dat het goed voor me is. De winderigheid waar ik veel last van heb gehad is een heel stuk minder. In mijn buik voelt het ook beter aan, minder pijn en ik eet gewoon alles. De ene keer gaat het beter dan de andere. De stoelgang gaat ook beter, regelmatiger. Ik vind het fijn om de sessies te doen, heerlijk ontspannen. Laatst heb ik even weer flink wat stress gehad door een situatie en dan voel ik wel meteen de pijn aan de linkerkant van mijn buik en als ik dan geslapen heb en ik word dan wakker dan voel ik de spanning op mijn buik weer enorm, ook omdat mijn gedachten dan weer zo blijven malen. Ook daar ben ik mee bezig, om me wat sterker te voelen in bepaalde situaties en niet meteen zo in de stress te schieten. Dat heeft wel echt invloed op mijn darmen merk ik.

José (4 weken bezig)

arrow_drop_up arrow_drop_down