elja_van_den_berg_pds_therapeut

Boek hier je afspraak voor PDS therapie bij kinderen

vanaf 6 jaar tot 18 jaar

Buikpijn bij kinderen 

In Nederland heeft 5 tot 20% van de kinderen in Nederland last van ernstige, niet te verklaren buikpijn. Dit noemen we onbegrepen buikpijnklachten of functionele buikpijn.
Ook kunnen kinderen overgevoelig reageren op voeding, spanning en emoties. Dit wordt prikkelbaar darmsyndroom genoemd. De klachten zijn van invloed op het dagelijks leven onder andere schoolverzuim en het missen van leuke activiteiten.

Wetenschappelijk onderzoek (Dr. Benninga, dr. Vlieger en hypnotherapeut mevr. Frankenhuis, 2007) heeft aangetoond dat hypnotherapie effectief is bij kinderen met het prikkelbare darmsyndroom en onbegrepen buikklachten.

Hierbij kreeg de helft van ruim 50 kinderen gedurende 3 maanden 6 hypnotherapie-sessies. De andere helft kreeg een standaardtherapie bij de kinderarts. Na de therapie bleven de kinderen en jongeren de geleerde ontspanningstechnieken toepassen. 85% van de kinderen in de hypnosegroep waren één jaar na afloop van de therapie pijnvrij, versus 25% van de kinderen in de groep van de kinderarts. 

Een traject met medische hypnose duurt gemiddeld 5 sessies. Het kind krijgt vaak ook oefeningen en/of een opname mee om thuis te doen.


Plan hieronder zelf je afspraak. Kinderen moeten eerst nagekeken zijn door huisarts, kinderarts of MDL arts.


arrow_drop_up arrow_drop_down