Medisch Hypnose Centrum

maakt darmgerichte hypnotherapie toegankelijk
voor iedereen met gevoelige darmen

Team_medisch_hypnose_Centrum


Mijn naam is Elja van den Berg

Ik ben medisch hypnotherapeut (HBO) met een specialisatie in de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (PDS therapeut), zowel voor kinderen als volwassenen. Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik werkte onder andere op interne geneeskunde en vervolgens op de hartbewaking.

Toen ik begin 20 was kreeg ik zelf last van mijn darmen. Na diverse onderzoeken kreeg ik de diagnose “spastische darm”. Helaas was er in die tijd nog weinig bekend en waren er ook geen gerichte behandelingen. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe frustrerend dit kan zijn en hoe darmklachten je leven kunnen beheersen.

Inmiddels ben ik al vele jaren klachtenvrij en kan ik weer alles eten. Dat gun ik jou ook. Samen met mijn team heb ik een mooi programma opgezet waarin naast hypnotherapie alle ingrediënten aanwezig zijn om jou te helpen.

Ons team staat voor jou klaar

Elja

PDS hypnotherapeut

Laura

Psycholoog

Mark

Sport & leefstijl coach

Medisch_Hypnose_Centrum_Team

Herman

Medisch adviseur

Medisch_Hypnose_Centrum_Team

Wieke

Diëtiste 

Maaike 

Diëtiste

PDS therapie voor iedereen

Daan 

Grafisch vormgever

Michelle

Fotografe

Presentatie_SKBWinterswijk

Ons programma Je buik de baas is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde darmmanagement programma.

Ik heb naast HBO hypnotherapie een specialisatie gevolgd tot PDS therapeut, hieraan hebben vooraanstaande internisten en professoren meegewerkt als gastdocent.
Naast therapie aanbieden in mijn eigen praktijk ben ik onderdeel van twee PDS behandelteams en werk dus nauw samen met MDL artsen, diëtisten, PDS verpleegkundigen en huisartsen. 

 * ik ben aangesloten bij de NBVH, samenwerkende PDS therapeuten en RBCZ; dit houdt in dat ik verplicht bij- en nascholing volg en onder tuchtrecht val

 * darmgerichte hypnotherapie wordt vergoed door bijna alle zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket

 * alle leden uit mijn team borgen deze kwaliteit

arrow_drop_up arrow_drop_down