Over Medisch Hypnose Centrum
arrow_drop_up arrow_drop_down
Elja van den Berg - Over ons

Medisch Hypnose Centrum

Maakt darmgerichte therapie toegankelijk
voor iedereen met gevoelige darmen

Elja van den Berg - Over ons

Medisch Hypnose Centrum

Maakt darmgerichte therapie toegankelijk
voor iedereen met gevoelige darmen

pds_therapie_elja_van_den_berg

Mijn naam is Elja van den Berg


Ik ben medisch hypnotherapeut met een specialisatie in de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (PDS therapeut), zowel voor kinderen als volwassenen. Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik werkte onder andere op interne geneeskunde en vervolgens op de hartbewaking.
Toen ik begin 20 was kreeg ik zelf last van mijn darmen. Na diverse onderzoeken kreeg ik de diagnose “spastische darm”. Helaas was er in die tijd nog weinig bekend en waren er ook geen gerichte behandelingen. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe frustrerend dit kan zijn en hoe darmklachten je leven kunnen beheersen.


pds_hypnose_beter_gezond

Mijn kennismaking met hypnotherapie begon ruim 10 jaar geleden

Mijn man en ik hadden al enkele jaren een langharige kat. Via zijn zus kregen wij een jong (kortharig) katje erbij. Na een aantal dagen begon mijn man te snotteren en kriebelen, toen dit bleef aanhouden begonnen we een link te leggen met onze nieuwe kat.

Allergie tabletten gaven vervelende bijwerkingen en als je dan bedenkt dat een kat wel 15 jaar kan worden, wil je dan jarenlang medicijnen slikken?

Op internet las ik iets over hypnose bij allergieën dus wij dachten, proberen kan altijd. Wij togen naar een hypnotherapeut aan de andere kant van het land, en
's avonds zat na slechts één behandeling, de kat bij mijn man op schoot en er gebeurde niets!

Dit fascineerde mij zo dat ik besloot hypnotherapie te gaan studeren.

Presentatie_SKBWinterswijk

Naast 4-jarig HBO hypnotherapie heb ik diverse opleidingen gevolgd: PDS hypnotherapie volwassenen en kinderen, medische hypnose voor kinderen met lichamelijke klachten, medisch hypnose volwassenen, hartcoherentie, mindfulness, EMDR, voedingsconsulent.
Inmiddels ben ik ruim 10 jaar therapeut en werk ik nauw samen met (huis)artsen, ziekenhuizen en MDL artsen.
Daarnaast ben ik PDS therapeut voor twee PDS behandelteams.
Ik ben aangesloten bij de NBVH, samenwerkende PDS therapeuten en RBCZ. Mijn behandelingen worden afhankelijk van de zorgverzekering (gedeeltelijk) vergoed.

Wat artsen zeggen over hypnotherapie bij PDS

hypnotherapie huisarts
Dr. Melanie Meijer

Huisarts dokter Bloem Leefstijlkliniek

Buikpijn of een prikkelbare darm? Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. 

Het helpt om je stresssysteem tot rust te laten komen.
 Met hypnotherapie word je je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan. Ik adviseer dit programma aan patiënten met PDS.


Elja is binnen mijn praktijk werkzaam als  kinderhypnotherapeut en onderdeel van het expertiseteam "Buikpijn de Baas"

Review Hypnotherapie
Prof dr. Peter Whorwell

MDL arts - Manchester

Hypnotherapie biedt een unieke oplossing voor het probleem PDS omdat het een breed scala aan pathofysiologische processen kan wijzigen om zo tot symptoombestrijding te komen.
MDL arts

Dr. Marten Otten
MDL-arts Medisch Centrum De Veluwe

Het prikkelbare darmsyndroom is een veel voorkomende aandoening waarvoor meerdere behandelingen mogelijk zijn. Hypnotherapie is een van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is, dat wanneer de behandeling aanslaat het effect heel lang kan aanhouden. 


Elja was in mijn team werkzaam als verpleegkundige op afdeling Interne Geneeskunde in het MMC.

Ervaringen van cliënten

...Wat betreft mijn buikklachten en de techniek met m'n handen op mijn buik zie ik resultaat. Ik heb weer meer en andere dingen kunnen eten zonder er veel last van te krijgen....en met het ontgroeningsweekend kon ik patat, chips en frisdrank eten/drinken. Ja ik weet, niet gezond ;-) maar wel fijn om een keer mee te kunnen doen!
Jacqueline 

Even een berichtje van mij... Het gaat goed met me. Ben al verschillende keren in de stad geweest en heb al sinds lange tijd niet zo veel meer ondernomen.. Jouw training heeft me absoluut de juiste duw gegeven. Het is heel fijn om eindelijk steeds meer verbetering te voelen. Mijn man en dochter vinden t natuurlijk ook fijn dat ik weer dingen kan ondernemen. Vooral voor mijn dochter vind ik t heerlijk!!

Het mooiste wat me gegeven is is dat ik nu echt diep van binnen voel dat ik alles in mij heb om een prachtige toekomst tegemoet te gaan... Stapje voor stapje. Het is het waardevol geweest en nogmaals dank voor je enthousiaste steun!

Miranda 

Het gaat heel goed met Sem. Hij heeft geen buikklachten meer gehad.

Hij zit weer lekker in zijn vel en dat merken we.

Hij heeft veel vrienden, maakt weer tijd voor ontspanning, en het belangrijkste, hij gaat weer naar school.

Heel erg bedankt!

Sem
Cookies