top of page
woman-977020_1920.jpg
Verbeter in 12 weken je darmgezondheid 
zonder medicijnen of diëten

met wetenschappelijk onderbouwde darmgerichte therapie 

Je kent het vast wel...

pds-de-kracht-van-gedachten - kopie.png

Je moet een presentatie houden, of je hebt een sollicitatiegesprek of blind date. Je hartslag, ademhaling en spierspanning nemen toe. Je krijgt geen hap door je keel, je hebt buikpijn en soms zelfs tot diarree aan toe. Na enige tijd verdwijnt deze spanning weer en keert het lichaam terug in een toestand van rust en herstel.

Zo zien we dat sterke emoties zoals stress en angst invloed hebben op je darmen.
Onze darmen zijn ontzettend gevoelig en op deze momenten ervaren we ook dat er een verband is tussen onze buik en brein. Deze wisselwerking tussen brein en buik, wordt ook wel de hersen-darm-as genoemd. Onze hersenen en darmen zijn letterlijk verbonden via een grote lichaamszenuw, de nervus vagus. Deze zenuw zou je kunnen zien als een dikke telefoonkabel die constant berichten heen en weer stuurt tussen ons hoofd en onze buik.

toilet .jpg

Zo krijgen we berichten binnen of we honger hebben, of we naar de WC moeten voor de grote boodschap. En andersom ontvangt onze buik dus berichten over een spannende presentatie die we gaan houden.

Het grootste deel van de boodschappen gaat vanuit onze buik naar ons brein.

Meer en meer denkt men dat bij PDS er in dit systeem een verstoring zit. De darmen sturen te sterke signalen, of de signalen van de hersenen worden niet begrepen door de darm. Vaak is het lastig te achterhalen waar precies de oorzaak van de darmklachten ligt. Vaak zie je dat er iets aan de klachten vooraf is gegaan, bijvoorbeeld een voedselvergiftiging, periode van stress of trauma, antibiotica of operatie. De darm heeft alarm geslagen met diarree of buikpijn en in sommige gevallen blijft de darm alarmsignalen doorgeven terwijl de oorzaak al weg is of er geen reden meer voor is.

Darmgerichte hypnotherapie richt zich op de bron van het probleem: het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darm.

Darmgerichte therapie richt zich op de bron van het probleem: het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darm. Via de darm-hersenverbinding helpt darmgerichte hypnotherapie pijnsignalen verminderen en spijsverteringsprocessen herstellen.
Je leert met behulp van rustgevende beelden je maag-darmkanaal te beïnvloeden en beter te ontspannen. Deze aangename staat van ontspanning (trance) werkt met darmgerichte suggesties, oefeningen en visualisaties. Het helpt bij het verminderen van angst en depressieve gevoelens. 

Stress, emoties, angst en voedsel zijn niet de oorzaak van je klachten, maar kunnen wel je PDS klachten verergeren door een miscommunicatie tussen je darmen en hersenen. 
Darmgerichte therapie leert jou hoe je je darm-hersenverbinding weer tot rust kan brengen. Hierdoor vermindert pijn en verbetert je stoelgang. Wat kun je nog meer verwachten:

  • leren ontspannen

  • meer energie

  • meer voedingsmiddelen kunnen verdragen

  • beter slapen

  • genieten van het leven, je relatie, je werk

  • zelfvertrouwen

koptelefoon nn.jpg

Programma Je buik de baas 

 Leert jou in 12 weken weer grip te krijgen op je buik en je leven,

comfortabel vanuit je eigen huis. 

phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen darmgerichte sessie voor jou klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om buikklachten angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat.JPG

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je maag-darm stelsel, we leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening darmen.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je maag-darmgezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress, etc.

Hoe werkt het programma?
medical-appointment-doctor-healthcare-40568 - kopie.jpeg
ByMich (23 van 73) klein.jpg
Medisch Hypnose Centrum.png
woman-977020_1920.jpg
Koppel met hond

01

Voorbereiding

Wanneer je de diagnose prikkelbare darm syndroom (PDS) of functionele buikpijn hebt gekregen, kun je direct aan het programma beginnen.

Als je nog geen officiële PDS-diagnose hebt ontvangen, bezoek dan eerst een arts die jou kan onderzoeken en andere aandoeningen uit kan sluiten die vergelijkbare symptomen hebben als PDS.

02

Wij maken graag kennis met jou

Ben je benieuwd of hypnotherapie geschikt is voor jou? Heb je vragen? Wil je ons programma volgen?
Wij willen graag met jou kennismaken en kijken wat we voor je kunnen betekenen. 

Plan je (vrijblijvend) videoconsult in.

03

Starten met het programma

Gedurende 12 weken krijg je dagelijks toegang tot alle darmgerichte hypnotherapie sessies, oefeningen, informatie en tips.
Om je voortgang te kunnen meten laten we je op vaste tijden een scorelijst invullen en hebben we op vastgezette tijden een videoconsult om jouw voortgang en eventuele vragen te bespreken. Wil je direct starten? 

04

Tijdens het programma 

Uit ervaringen weten we dat de meeste mensen al binnen de eerste weken veranderingen bemerken. Bij de één gaan de verbeteringen gestaag vooruit, bij de ander verloopt het wisselvalliger. Je darmen en jij hebben gemiddeld 12 weken nodig om dit nieuwe gevoel en gedrag aan te leren. Je leert weer vertrouwen in je lichaam te krijgen en alle technieken om je klachten te verminderen.

05

Afronding van het programma 

Na afronding ontvang je nogmaals een scorelijst die wij tijdens het videoconsult bespreken. Mocht het nodig zijn is er mogelijkheid om het programma uit te breiden. Wanneer je lid bent van de community blijf je toegang houden tot de sessies en alle oefeningen en tips.

Ons 12 weken  programma is  wetenschappelijk onderbouwd dus bewezen effectief.
Comfortabel vanuit je eigen huis, in je eigen tempo en tijd, 24/7 toegankelijk 

Zij gingen je voor en zijn hersteld

Inge de B.

(6 weken bezig)

Ik ben heel blij dat ik het programma gevolgd heb, want wat nu al goed merkbaar is dat die nerveuze spanning in m'n lichaam verdwenen is. M'n lichaam als één geheel en warm aan voelt. Wat heel fijn is.
Mijn buik voelt rustiger, ik heb minder kramp. M'n darmen daar gaat het ook nog steeds goed mee, ben d'r erg blij mee. 

Marlies

huisarts en zelf PDS 

Elja heeft misschien wel het krachtigste, nuttigste en meest complete programma gemaakt dat me duidelijk maakte waar mijn pds klachten allemaal vandaan kwamen en hoe ik ze kon beheersen en verminderen.

Carola

(afgerond)

Al jaren heb ik last van mijn buik. Zelfs zo dat iedereen om mij heen er ondertussen rekening mee ging houden. Ik had al wel eens gelezen over hypnotherapie maar vond dat ook wel eng. Na de proefweek gekozen voor het hele programma. Ik denk dat ik tot en met week 9 nog een aantal klachten had maar daarna ging het een heel stuk beter. Nu denk ik ook niet meer de hele tijd aan mijn buik. Ik ga gewoon ergens heen en dat gaat goed. Vooral de STOP techniek gebruik ik veel. En dat helpt mij echt. 

Ellen G.

(7 weken bezig)

Ik ben er rustig door...

Ik heb er sinds ik gestart ben vrijwel helemaal geen last meer van. Dus ik kijk er elke avond wel naar uit om het programma weer op te pakken. Ben er helemaal rustig door en het geeft veel vertrouwen in mijn eigen lichaam.

bottom of page