arrow_drop_up arrow_drop_down
Verbeter je darmgezondheid

Wij bieden wetenschappelijk onderbouwde darmgerichte hypnotherapie 

met snel en blijvend resultaat

Verbeter je darmgezondheid

Met wetenschappelijk onderbouwde darmgerichte hypnotherapie

> 13 jaar
ervaring als therapeut

No. 1

aanbevolen door artsen
> 85% 
herstelt of verbetert PDS klachten
9.1

waardering door deelnemers

Wat is prikkelbare darmsyndroom PDS? 

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende stoornis van het maag-darmkanaal. Men schat dat ongeveer 20 % van de bevolking hier last van heeft. Dat is 1 op de 5 mensen in Nederland. Deze darmstoornis is ook bekend als spastische darm, functionele buikpijn of Irritable Bowel Syndroom (IBS) en geeft klachten zoals:

  -  (ernstige) pijn in de buik
  -  krampen
  -  opgeblazen buik, gasvorming, winderigheid
  -  diarree en/of obstipatie
  -  maagklachten, moeheid, slaapproblemen of lage rugpijn.

Naast deze klachten komen ook vaak angstklachten, gevoeligheid voor stress of negatieve of depressieve gevoelens voor. PDS klachten hebben veel invloed hebben op de kwaliteit van je leven, ze beïnvloeden je gedrag, je studie en/of werk, je sociale contacten, maar ook  de gewone dagelijkse dingen zoals eten, je energie niveau of je stemming.

Wat zijn oorzaken van PDS 

De precieze oorzaak van PDS is niet bekend. Wel is de kennis over oorzaken en het ontstaan van PDS de laatste jaren toegenomen en wordt er veel onderzoek gedaan. Hoewel de oorzaak van PDS onduidelijk is, zijn er wel een aantal factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan of aanblijven van de klachten. Het kan ontstaan na een buikgriep, stressvolle gebeurtenis, lang gebruik van antibiotica of een operatie. En ook al zijn angst en stress geen directe oorzaak van PDS, ze komen wel vaak voor in combinatie met PDS en ze kunnen je klachten verergeren. In sommige families komt het vaker voor.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat PDS te maken heeft met de samenwerking tussen de hersenen en de darmen. Onze hersenen en darmen staan voortdurend met elkaar in verbinding. De communicatie tussen hersenen en darmen verloopt via ons zenuwstelsel. Dit wordt ook wel de hersen-darm-as genoemd.

We kunnen dit niet bewust zelf sturen of beïnvloeden zoals we bijvoorbeeld onze beenspieren aansturen. Het zenuwstelsel geeft voortdurend signalen van onze darm door naar onze hersenen en andersom. Hierdoor ervaren we bijvoorbeeld honger, misselijkheid, of aandrang voor ontlasting.
Maar ook buikpijn, diarree en verstopping. Wanneer je denkt aan lekker eten loopt het speeksel je in de mond. Vlinders in je buik als je verliefd bent, buikpijn of diarree wanneer je een spreekbeurt moet houden zijn hier voorbeelden van die iedereen wel herkent.

Darmgerichte hypnotherapie is dé oplossing

Deze wisselwerking tussen brein en buik, wordt ook wel de hersen-darm-as genoemd. Onze hersenen en darmen zijn letterlijk verbonden via een grote lichaamszenuw, de nervus vagus. Deze zenuw zou je kunnen zien als een dikke telefoonkabel die constant berichten heen en weer stuurt tussen ons hoofd en onze buik.

Onze darmen zijn ontzettend gevoelig. Het grootste deel van de boodschappen gaat vanuit onze buik naar ons brein. Meer en meer denkt men dat bij PDS er in dit systeem een verstoring zit. De darmen sturen te sterke signalen, of de signalen van de hersenen worden niet begrepen door de darm. 

Uit wetenschappelijke onderzoeken en vanuit de klinische praktijk komt de hypnotherapie naar voren als de meest effectieve behandelingsmethode voor alle symptomen van PDS. Hypnotherapie blijkt in 85% van de gevallen de pijn- en andere darmklachten sterk te verminderen.
Daarnaast ervaren cliënten verbetering van kwaliteit van leven, afname van stress en vermindering van angstklachten.
Darmgerichte hypnotherapie richt zich op de bron van het probleem: het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darm. Via de darm-hersenverbinding helpt darmgerichte therapie pijnsignalen verminderen en spijsverteringsprocessen herstellen.

"Misschien denk je dat er aan PDS of darmklachten weinig te doen is en dat je er maar mee moeten leren leven. Gelukkig is dat niet waar!
Ons programma is er op gericht om jou van je klachten af te helpen zodat jij weer van je leven kunt genieten. Blijvend en bewezen effectief!"

Wat is darmgerichte hypnotherapie

Hypnotherapie blijkt bij PDS-klachten een positieve tot zeer positieve werking te hebben en artsen verwijzen vaker door naar een in PDS gespecialiseerde hypnotherapeut. Deze werken volgens een door prof. dr. Whorwell en hr. Mahony ontwikkeld protocol welke wetenschappelijk onderbouwd is.

Spontane trance of hypnose is een hele normale staat van zijn die wij meerdere keren per dag ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld een boek lezen of naar een film kijken en er zo in opgaan dat je niet hoort wat iemand tegen je zegt. Je hebt een eind gereden op de (snel)weg en je hebt geen idee hoeveel afslagen je gepasseerd bent, of je bent ineens bijna thuis zonder dat je de omgeving bewust gezien hebt. Je bent aan het tuinieren of knutselen en je ziet op je horloge dat er ineens een uur voorbij is, en het voelt als 10 minuten.

Hypnose of trance is een bewustzijnstoestand waarbij je enerzijds zeer ontspannen bent en tegelijkertijd volledig geconcentreerd. Omdat hypnose een volledig natuurlijke toestand is, voelt therapeutische hypnose ook heel vertrouwd aan, Je voelt je prettiger hoe dieper je in de trance bent.

Hypnotherapie gebruikt deze aangename staat om het maag-darmkanaal te beïnvloeden zodat de darmen leren ontspannen en normaal (zonder krampen) te functioneren waardoor pijn kan afnemen. 

Aanvullend leer je anders met spanning en stress om te gaan en zullen je darmen ook niet meer zo heftig op reageren op stress, emoties of voeding.

Krijg weer grip op je darmen en je leven

Wanneer je PDS hebt ben je waarschijnlijk al langer opzoek naar een effectieve behandeling. Grote kans dat je al je voeding hebt aangepast of medicijnen hebt gebruikt. Echter je merkt dat je steeds meer op voeding reageert of dat het niet helpt.
Medicijnen kunnen (tijdelijk) bepaalde klachten verminderen, maar zodra je ermee stopt komen de klachten weer terug.

In dit geval kun je al direct starten met darmgerichte hypnotherapie. 

Darmgerichte hypnotherapie helpt jou:

  • pijnklachten verminderen
  • herstellen van je stoelgang
  • ontspannen
  • angst en depressieve klachten verminderen
  • beter slapen
  • meer energie
  • meer voedingsmiddelen verdragen
  • weer genieten van je leven


Hypnotherapie werkt zonder medicijnen, beperkingen, diëten of bijwerkingen

Presentatie_SKBWinterswijk

Therapeut & Team 

Mijn naam is Elja en ik ben medisch hypnotherapeut en gespecialiseerd PDS therapeut. Ik werk samen met diverse ziekenhuizen en ben onderdeel van twee PDS behandelteams.

Als je langdurig buikklachten hebt of PDS, heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd: aanpassingen in je voeding, dieet, medicijnen, therapie. En ondanks dat heb je nog steeds klachten en heb je geen idee meer wat jou echt kan helpen.

Omdat ik zelf PDS heb gehad, begrijp ik jou als geen ander. Naast dat ik zelf veel heb uitgeprobeerd heb ik me ook gespecialiseerd in de behandelingen met de beste resultaten.

Deze behandelingen heb ik samengevoegd tot een uniek en vooral werkende aanpak. Een programma met duurzame resultaten én wetenschappelijk onderbouwd.

Mijn team bestaat naast mij uit:

  - psycholoog
  - 2 diëtistes
  - sport & beweeg coach
  - medisch adviseur 
  - grafisch vormgever

Artsen schrijven hypnotherapie voor

"Hypnotherapie is één van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is, dat wanneer de behandeling aanslaat het effect heel lang kan aanhouden".


Elja was in mijn team werkzaam als verpleegkundige op afdeling Interne Geneeskunde in het MMC.

MDL arts
Dr. Marten Otten
MDL arts - Medisch Centrum De Veluwe

"Hypnotherapie biedt een unieke oplossing voor het probleem PDS omdat het een breed scala aan pathofysiologische processen
kan wijzigen om zo tot symptoombestrijding te komen."

Review Hypnotherapie
Prof dr. Peter Whorwell

MDL arts - Manchester

"Buikpijn of een prikkelbare darm? Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen. Met hypnotherapie word je je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan".


Elja werkt binnen mijn praktijk als kinderhypnotherapeut en is onderdeel van het expertiseteam "Buikpijn de Baas"

hypnotherapie huisarts
Dr. Melanie Meijer

Huisarts dr. Bloem Leefstijlkliniek

Ervaringen van cliënten 

Je behandeling heeft zeker goed aangeslagen, ben een stuk zekerder en heb het gevoel te kunnen beïnvloeden. Stoelgang is ook weer regelmatiger. Kortom, succes!

Irene

Ik heb de therapie en ontspanning- oefeningen als fijn ervaren.
Ik heb geleerd om mijn darmklachten niet meer mijn dag te laten verpesten.

Paula 

Het gaat heel goed met Sem. Hij heeft geen buikklachten meer gehad. Hij zit weer lekker in zijn vel en dat merken we. Hij gaat weer met plezier naar school. 

Sem 

Ik volg het programma nog maar twee weken en nu al is mijn obstipatie weg. Het luisteren naar de rivier helpt mij enorm. Dit is de meest ontspannende therapie die ik ooit heb gevolgd.

Medisch_hypnose_centrum
Margreet 

Beluister hier hoe het werkt

Zoek even een rustig plekje voor jezelf en zet een koptelefoon op.

In dit geluidsbestandje leg ik uit hoe een sessie voelt en werkt. 

Meer weten over het programma?

Cookies