Medisch_Hypnose_Centrum_PDS

Behandelingen bij PDS


PDS is niet altijd te genezen, maar een aantal behandelingen kan je helpen de PDS klachten te beheersen. Ook kunnen ze helpen om een aanval van PDS te voorkomen of de kans erop te verminderen.

Je hebt misschien nog nooit gehoord van hypnotherapie als behandeling voor gezondheidsproblemen, maar het is wetenschappelijk bewezen dat het helpt bij PDS.  Darmgerichte therapie gebruikt hypnose of wel trance, dit is een aangenaam ontspannen en gefocuste staat, waarbij je vervolgens visualisaties en suggesties gebruikt om je hersen-darmverbinding te verbeteren. Het is één van de beste natuurlijke behandelingen bij PDS, zonder medicijnen, bijwerkingen en diëten.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat PDS te maken heeft met de samenwerking tussen de hersenen en de darmen. Onze hersenen en darmen staan voortdurend met elkaar in verbinding. De communicatie tussen hersenen en darmen verloopt via ons zenuwstelsel. We kunnen dit niet bewust zelf sturen of beïnvloeden zoals we bijvoorbeeld onze beenspieren aansturen. Het zenuwstelsel geeft voortdurend signalen van onze darm door naar onze hersenen en andersom. Hierdoor ervaren we bijvoorbeeld honger, misselijkheid, braken, aandrang voor ontlasting, maar ook buikpijn, diarree en verstopping. Wanneer je denkt aan lekker eten loopt het speeksel je in de mond. Vlinders in je buik als je verliefd bent, buikpijn of diarree wanneer je een spreekbeurt moet houden zijn hier voorbeelden van die iedereen wel herkent.

Darmgerichte hypnotherapie richt zich op de bron van het probleem: het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darm. Via de darm-hersenverbinding helpt darmgerichte therapie pijnsignalen verminderen en spijsverteringsprocessen herstellen.
Je leert met behulp van rustgevende beelden je maag-darmkanaal te beïnvloeden en beter te ontspannen. Deze aangename staat van ontspanning (trance) werkt met darmgerichte suggesties, oefeningen en visualisaties. Het helpt bij het verminderen van angst en depressieve gevoelens.

Wetenschappelijke studie toont aan dat darmgerichte hypnotherapie effectiever is als het low-FODMAP dieet in het verminderen van PDS symptomen. Ook op de lange termijn. Bij meer dan 85% van de mensen met PDS verminderen de klachten significant, zonder dieet, medicijnen of bijwerkingen.

 

Hypnotherapie bij PDS werkt door:

 * de gevoeligheid voor pijn in delen van de hersenen te verminderen

 * de signalen van de darm-hersenverbinding te herstellen

 * angst en depressie te verminderen, waardoor ook pijn vermindert

 * stress te verminderen.

 

Alternatieve behandelingen

 * vermijd voedingsmiddelen met een hoog FODMAP-gehalte
 * verminderen van stress
 * pepermuntolie
 * beperk de inname van cafeïne/alcohol
 * warmte therapie
 * bewegen


Ontdek meer over 

hypnotherapie bij PDS!

Ervaringen van cliënten

PDS_therapie_hypnose
Tonny (80 jaar)
Vanaf mijn 15de heb ik al PDS.
Ik had deze therapie met mijn huisarts besproken en hij was een paar jaar geleden nog ertegen. Nu zei hij, doe het maar en laat mij weten of dit helpt. Want ik had alles al gedaan, medicatie, poeders en pillen het leek alsof hij niet meer wist wat met mij te doen.
Na de eerste week sliep ik al veel beter, mijn pijn die ik elke dag had is bijna weg en mijn opgeblazen gevoel en winderigheid is ook bijna weg.
Medisch_Hypnose_Centrum_PDS
Miranda

Twee weken bezig

Wat een relaxte vorm van therapie is dit, ik was eerst sceptisch en wist niet wat ik kon verwachten.

Ik ben nu twee weken bezig en ik kan nu al naar de wc zonder laxeermiddelen.
De sessie "rivier" heeft mij zo goed geholpen, ik ben nu al blij. Ben benieuwd waar ik over 10 weken sta ;-) 

En fijn dat ik 24 uur toegang heb tot de sessies.

Medisch_Hypnose_Centrum_PDS
Jolinde
Wat een mooie therapie is dit.

Je vroeg mij een review te schrijven. Nou graag! Jij hebt mij zo goed geholpen. Na 5 jaar PDS ben ik een ander mens geworden zegt mijn omgeving.

Ik kan na 15 weken zeggen dat ik veel makkelijker kan poepen en ik ga regelmatiger naar naar het toilet. Nu heb ik nog nauwelijks nog last, en zodra ik last heb, dan luister ik naar je en doe mijn ademhaling oefening. Werkt perfect bij mij. Superblij!  
arrow_drop_up arrow_drop_down