top of page
NewFotografie-20220215-032 kopie_edited.jpg

Herken je dit?

Je hebt al lange tijd last van maag- en/of darmklachten. Je bent onderzocht maar er wordt niets gevonden wat jouw klachten verklaart. Je moet "er maar mee leren leven". Op internet lees je allerlei adviezen, je dieet heb je aangepast, je hebt medicijnen en probiotica geprobeerd, maar je hebt nog steeds klachten. Je merkt dat je stress krijgt van je klachten, en stress verergert je klachten. Voordat je de deur uitgaat moet je vaak meerdere keren naar de WC en je wordt steeds angstiger om weg te gaan. 

Viscerale hypersensitiviteit

Bij klachten die behoren bij PDS en functionele dyspepsie is er sprake van een abnormale verwerking van maag-darmsignalen maar ook in de hersenen. Men schat dat ongeveer 70% van de mensen deze overgevoelige zenuwen heeft, waardoor de darmen op allerlei normale prikkels zoals voeding, stress, emoties of inspanning heftiger gaan reageren.

 

Darmgerichte hypnotherapie richt zich op de bron van het probleem:
het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darm
en het verminderen van angst en stressgevoelens.

Wetenschappelijke studies *) laten een consistente vermindering zien van maag-darmklachten bij mensen met prikkelbare darmsyndroom en functionele dyspepsie die gespecialiseerde hypnotherapie hebben gevolgd.
Naast vermindering van klachten als buikpijn, winderigheid en opgezette buik, verbeteren het ontlastingspatroon, algeheel welbevinden maar ook klachten als angst en depressie.

Bij ruim 85% procent van de mensen is hypnotherapie werkzaam. Deze effecten zijn blijvend.

buikpijn II.jpg

Wat is hypnose

Hypnose of trance is niets anders dan een vorm van sterk geconcentreerde aandacht, terwijl je diep ontspannen bent. Zoals bijvoorbeeld wanneer je dagdroomt of helemaal opgaat in een boek of film en je "vergeet" de wereld om je heen. Of je rijdt op de snelweg en je hebt geen idee hoeveel afslagen je gepasseerd bent, of je bent ineens bijna thuis zonder dat je de omgeving bewust gezien hebt. ​Omdat hypnose een volledig natuurlijke toestand is, voelt therapeutische hypnose ook heel vertrouwd aan, je voelt je prettiger hoe dieper je in deze ontspanning bent. 

  • hypnose is veilig en kent geen bijwerkingen

  • diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning

  • vermindering van pijn, stress en angst

  • evidence based ofwel wetenschappelijk bewezen 

Online vergadering

Programma Je Buik de Baas

Ons programma "Je Buik de Baas" is een compleet en wetenschappelijk onderbouwd programma gericht om jou weer van je klachten af te helpen. Naast hypnotherapie worden andere bewezen methoden ingezet, zoals ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen, mindfulness en cognitieve oefeningen gericht op stress/angst reductie. 
We behandelen ook alle andere thema's die belangrijk zijn voor een goede darmgezondheid: voeding, slapen, bewegen, het microbioom, etc. Aan mijn programma werkten een diëtiste, psychologe en sport-leefstijlcoach mee. 

 

Elke dag staat een heerlijk ontspannen luistersessie voor je klaar,

waarin jij leert met behulp van rustgevende beelden (visualisatie)

suggesties en oefeningen je maag-darmkanaal te beïnvloeden

 

Wetenschappelijke studies laten zien dat “hoge volumes” hypnotherapie (lees elke dag) betere resultaten geeft dan enkele losse sessies in een praktijk. Je krijgt toegang tot je eigen digitale therapie omgeving, zodat je comfortabel vanuit je eigen huis het programma kunt volgen. Dit is net zo effectief als het programma volgen vanuit de praktijk.

Je kunt het programma zelfstandig volgen of kiezen voor extra begeleiding. 

Man op computer

Programma "Je Buik de Baas" - begeleiding

  • € 350,- in 7 termijnen van € 50,-

  • 24/7 Toegang tot alle oefeningen en sessies

  • start direct 

  • slechts 20 minuten per dag

  • inclusief 3 video consulten, hiervoor word je meteen uitgenodigd

NewFotografie-20220215-026_edited.jpg

Mijn naam is Elja

Als medisch hypnotherapeut (HBO) ben ik gespecialiseerd in de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (PDS therapeut), zowel voor kinderen als volwassenen.

Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik werkte onder andere op interne geneeskunde en vervolgens op de hartbewaking. Mijn specialisatie, medische hypnotherapie, valt mooi samen met mijn medische achtergrond. 

Zelf kreeg ik de diagnose PDS toen ik begin 20 was. Er was in die tijd nog weinig bekend over de oorzaken en behandelingen bij PDS. Jaren later kwam ik in aanraking met hypnotherapie; het heeft mij volledig van mijn klachten af geholpen en het is mijn missie geworden zoveel mogelijk anderen hiermee te helpen. 

 

Inmiddels werk ik vanuit drie praktijklocaties en heb ik vele honderden mensen effectief geholpen. Ik werk veel samen met huisartsen en MDL artsen door het hele land.

bottom of page